Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5

Мнениеот anger » Сря 10 фев 2010 16:18

Str1keR написа:...

Ако питаш за това с червения и черния проводник е същото. Другите с червените гумички са пак същите, но имат различни вариации на разположение на крачетата. Колегата kirhadj ми изпрати преди доста време (все още не се е налагало да ги сменям :D) от тези, които той беше купувал. Та, по спомен с малко преработка с поялника са готови да паснат на Бората. Говоря по спомен, тъй като скоро не ми се е налагало да разглобявам брава за ремонт. При мен проблемите идваха от студени спойки, което е най - простото за отстраняване.
:да:

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 22 фев 2010 12:52

Така да питам и аз. Колата е Б5 AFN. От време на време, а напоследък всяка сутрин, колата не иска да се отключи с копчетата на ключа, а трябва директно да я отключвам с ключа. Като отворя врата се чува леко жужене от таблото и в такт с това жужене ми мига лампата на врата отдолу, а другите плафони изобщо не светват, и прозорците(електрически са) или не искат да помръднат или помръдват с такта на жуженето, все едно им прекъсва захранването. Въпросът ми е дали това е от микретата или от нещо друго.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 22 фев 2010 13:47

Друго е. Звучи като полу прекъснат кабел. Оправи го по-скоро за да не стане поразия. Може и да се запалиш заради такъв кабел.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 22 фев 2010 14:13

Токущо ги проверихме и няма прекъснати кабели. В момента, в който я закарах на жичкаджия и се оправи.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 22 фев 2010 14:59

И как проверихте за прекъснати кабели като в момента в който сте проверявали проблема не го е имало? Според мен проблема си е там. Жичкаджията не го е открил, защото в момента не се е проявявал.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 22 фев 2010 15:35

Ми ще чакам пак да го направи проблема, и тогава пак ще търсим.

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Чет 25 фев 2010 0:44

BigTo написа:Така да питам и аз. Колата е Б5 AFN. От време на време, а напоследък всяка сутрин, колата не иска да се отключи с копчетата на ключа, а трябва директно да я отключвам с ключа. Като отворя врата се чува леко жужене от таблото и в такт с това жужене ми мига лампата на врата отдолу, а другите плафони изобщо не светват, и прозорците(електрически са) или не искат да помръднат или помръдват с такта на жуженето, все едно им прекъсва захранването. Въпросът ми е дали това е от микретата или от нещо друго.

Проверете комфорт модула. Той се "занимава" с отключването от дистанционното в ключа и ел. стъклата. Случва се да се "понамокри" и да прави мизерии. Намира се пред шофьорската седалка, под мокета.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 25 фев 2010 1:41

Вече почва да ми кипва от цялата тая бъркотия с тези микро макро ключета :banghead:
Сменях цялата брава преди 6-7 месеца, след това мой познат я кара пак защото не искаше да се заключва.
И от няколко дни пак се отключва шофьорската врата...
До тука са около 250лв само за тъпите микрета... не знам кога ще взема сопата mhihi

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Съб 27 фев 2010 20:40

Да споделя и решението на моя проблем. При мен и дясната врата като се отвори не светеше и от вътре като заключа предна лява и задна дясна врата се отключваха, та сменихме микретата на общо три врати. До тук добре,част от проблемите се решиха. Влизам аз в колата сядам и всичко примигва, шавнах на седалката няма нищо, тропнах с крак пак примигна. От там се насочих към комфорт модула- отворихме го вътре жужи ще се скъса, все едно сте до високо волтов кабел. Точно до подула има маса към купето, която при мене се беше разхлабила и от там цялата работа. :banana

Потребителски аватар
trepa4a74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trepa4a74 » Чет 11 мар 2010 21:46

BigTo написа:Да споделя и решението на моя проблем. При мен и дясната врата като се отвори не светеше и от вътре като заключа предна лява и задна дясна врата се отключваха, та сменихме микретата на общо три врати. До тук добре,част от проблемите се решиха. Влизам аз в колата сядам и всичко примигва, шавнах на седалката няма нищо, тропнах с крак пак примигна. От там се насочих към комфорт модула- отворихме го вътре жужи ще се скъса, все едно сте до високо волтов кабел. Точно до подула има маса към купето, която при мене се беше разхлабила и от там цялата работа. :banana

Колега,да те попитам къде се намира тоя,комфорт модул? Че да го погледна и аз! Лека вечер

Потребителски аватар
Conte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Conte » Съб 13 мар 2010 19:48

Аз също съм с Бора , не работи плафона и зумера на предна лява врата(зумера при резерва се чува) и осветлението в багажника също не работи!Дали е от микроключето(днес го разглобихме с един приятел и се съмняваме че е то) или е от релета , намиращи се в комфорт модула , който не знам на бората къде се намира! Помагайте :)

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Нед 14 мар 2010 14:14

trepa4a74 написа:
BigTo написа:Да споделя и решението на моя проблем. При мен и дясната врата като се отвори не светеше и от вътре като заключа предна лява и задна дясна врата се отключваха, та сменихме микретата на общо три врати. До тук добре,част от проблемите се решиха. Влизам аз в колата сядам и всичко примигва, шавнах на седалката няма нищо, тропнах с крак пак примигна. От там се насочих към комфорт модула- отворихме го вътре жужи ще се скъса, все едно сте до високо волтов кабел. Точно до подула има маса към купето, която при мене се беше разхлабила и от там цялата работа. :banana

Колега,да те попитам къде се намира тоя,комфорт модул? Че да го погледна и аз! Лека вечер

Колега под мокета в краката на шофъора, сваля се пласмасовия праг и гумената стъпка за левия крак.

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Нед 14 мар 2010 19:33

Conte написа:Аз също съм с Бора , не работи плафона и зумера на предна лява врата(зумера при резерва се чува) и осветлението в багажника също не работи!Дали е от микроключето(днес го разглобихме с един приятел и се съмняваме че е то) или е от релета , намиращи се в комфорт модула , който не знам на бората къде се намира! Помагайте :)

На Бората комфорт модула се намира от ляво до волана /където е и при голф4/, но проблема не ти е в комфорта.
- вратата - за зумера и плафона - микроключето което е захванато за бравата /има много снимки/
- бравата на багажника /там се намира микроключето/ или кабелите са прекъснали на сгънката от купето до капака

iphone1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iphone1 » Пет 26 мар 2010 10:59

Колеги може ли някой да ми каже от къде мога да си купия от тия микрета или поне нещо което може да ги замести

Потребителски аватар
Str1keR
Автомобил: Bora
Двигател: TDI AJM

Мнениеот Str1keR » Пет 26 мар 2010 15:05

Някой може ли да каже тези микроключета какъв номер се водят като част, примерно за да кажа номера на часта в Автоплюса :roll:

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”