Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5
ох късметлии, при мене де да беше микроключето да съм го направил вече 5 пъти.
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
dlug написа:bobar написа:Някой желаещ да ми отремонтира моя бутон???Цена?
Кой бутон? За микроключето ли говориш? Имаше тема мисля в тунинг форума, там сменяха самото бутонче на микроключето (обикновено то се чупи), но според мен не си струва занимавката.
А според мен си заслужава.Дали в клубния сервиз в Герман могат да помогнат?!?!Или може би brum ,gicho76 или Milanov?!?!?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
bobar написа:dlug написа:bobar написа:Някой желаещ да ми отремонтира моя бутон???Цена?
Кой бутон? За микроключето ли говориш? Имаше тема мисля в тунинг форума, там сменяха самото бутонче на микроключето (обикновено то се чупи), но според мен не си струва занимавката.
А според мен си заслужава.Дали в клубния сервиз в Герман могат да помогнат?!?!Или може би brum ,gicho76 или Milanov?!?!?
Естествено всеки си има мнение. Аз си поръчах микроключето от bg.farnell, цена и доставка до България общо 18 лева. За тази цена според мен не си заслужава-мое мнение

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вижте колеги, при мен проблема е малко по-различен. Не светят плафоните при отварянето на коя да е врата или багажник. Не светят дори и лампичките дето са на плафона до огледалото за обратно виждане, които се включват ръчно. От време на време когато си решат се оправят и светват. Не знам дали е внушение , но веднъж като размърдахме кабелите от задна лява врата до купрто светнаха, ама може и да е чиста случайност. Интересното е и че когато не работи осветлението на купето и антената на касетофона не работи /не се ловят станциите/, като пусна едно кабелче вместо антена заработва. Предполагам че има активен усилвател на радиосигнала и се губи общо захранване. Всичко останало като централно ел стъкла си бачка. Предполагам че е от комфорт модула дето се намира в краката на шофьора. Ако има прекъснати кабели от вратата до купето на едната врата може ли това да е причината за тази повреда. Не вярвам да правят проблем всички микропревкл. наведнъж. Вие как мислите?
ами имам горе долу примерна ситуаци и на мен не ми бачкаше зумера и плафона като отварям шофьорската врата , разглобих вратата дори не успях да стигна до микретата щот мисли че в тях е проблема и когаот отсъединявах буксата от механизма забелязох че плафона пресветна и зумера започна да бачка , и така като напъна буксата понавътре всичко проработва и се чудя дали да я разглобявам замата букса т.е да я режа че не се разглабя ??!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
И на мене това ми е първа грижа сега по този проблем.. забелязах че като натискам буксата се променя ама не разбрах от някоя скъсана нишка вътре или от недовкарана букса е проблема?
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
По вероятно е да се е образувала студена спойка и при опражняване на натиск върху буксата да дава контакт временно.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
kirhadj написа:По вероятно е да се е образувала студена спойка и при опражняване на натиск върху буксата да дава контакт временно.

аз моята бравз я разглобих и видях че проблема не е нито спойка нито микрето просто не бе сглобено кат хората след кадърното и внимателно събиране запищя зумера и светна плафона след 3 часа играчка опа и съм готов, успех кол!еги
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе колеги аз разглобих в краката на шофьора всичко и освен букси друго не открих. Данеби като казвате под краката на шофьора това да означава буквално на пода под мокета или комфортмодула който търся да е в шофьорската врата на тази кола, ако е от значение тя е TDI.
- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
kurko написа:Абе колеги аз разглобих в краката на шофьора всичко и освен букси друго не открих. Данеби като казвате под краката на шофьора това да означава буквално на пода под мокета или комфортмодула който търся да е в шофьорската врата на тази кола, ако е от значение тя е TDI.
Точно токо колега, под мокета в краката на шофьора има една черна кутия, в нея е!
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pavlikianov написа:kurko написа:Абе колеги аз разглобих в краката на шофьора всичко и освен букси друго не открих. Данеби като казвате под краката на шофьора това да означава буквално на пода под мокета или комфортмодула който търся да е в шофьорската врата на тази кола, ако е от значение тя е TDI.
Точно токо колега, под мокета в краката на шофьора има една черна кутия, в нея е!
незнам защо но си мисля че комфорт модула е в кракара на пасажера
-
- Автомобил:
- Двигател:
не бъркай колегата. Комфорт модула е точно в краката на шофиора. За да стигнеш до него сваляш шофиорската седалка и вдигаш целият мокет!
Последна промяна от andrey_hr на Сря 10 ное 2010 13:56, променено общо 1 път.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
andrey_hr написа:не бъркай колегата. Конфорт модула е точно в краката на шофиора. За да стигнеш до него сваляш шофиорската седалка и вдигаш целият мокет!

Комфорт модула наистина е там, но там работа нямаш понеже всичко тече до него по комуникация, така че най-много да го видиш как изглежда

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега на цяло се обърках. Както съм писал по-горе не работят светлините в купето,включват се страшно рядко когато решат, в последно време въобще и тия в багажника, тия под вратите също, дори и до огледалото които се включват ръчно. Когато са се появявали, радиото е започвало да лови станциите в останалото време е все едно няма включена антена. Всичко останало работи. При дъжд понякога вечер се забелязва леко да свети вътрешното осветление. Къде трябва да търся проблема. 

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”