VCDS (VAG-COM) - работа и грешки

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
evg_eni
Автомобил: A3
Двигател:

Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки

Мнениеот evg_eni » Сря 07 яну 2026 20:35

И какво точно виждаш в device manager-a?

Limitlezz
Автомобил: VW MK5
Двигател:

Мнениеот Limitlezz » Сря 07 яну 2026 22:05

vladki4 написа:Здравейте. И аз си закупих кабел, но от ОЛХ (сигурно китайски). Инсталирах според инструкциите, но на 2 лаптопа ми дава грешка "Interface not found".

С няколко преинсталирания, спиране на антивирус, блокиране на папката и exe-to на програмата с firewall, все така не може да се върже.
Драйвърите се виждат в Device Manager, инсталирах и lagaсу-то.

Колата е 2019г.

Накратко, по моите виждания:
- Port Status: OK – компютърът вижда USB порта и драйверът работи;
- USB Library Version / USB Driver Version – софтуерът и драйверът са заредени.
- Interface: Not Found! - USB връзката към компютъра е активна, но самото VCDS не “вижда” кабела като валиден интерфейс.

Включен ли е заедно в лаптопа и в колата? Има ли лампичка на самия кабел, откъм порта за колата и свети ли тя? Колата дадена ли е на контакт? Пусна ли тест през VCDS, преди всичко останало през VCDS -> Options -> Test. (понякога не е нужно, но кой знае..)?

vladki4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladki4 » Чет 08 яну 2026 10:38

Limitlezz написа:
vladki4 написа:Здравейте. И аз си закупих кабел, но от ОЛХ (сигурно китайски). Инсталирах според инструкциите, но на 2 лаптопа ми дава грешка "Interface not found".

С няколко преинсталирания, спиране на антивирус, блокиране на папката и exe-to на програмата с firewall, все така не може да се върже.
Драйвърите се виждат в Device Manager, инсталирах и lagaсу-то.

Колата е 2019г.

Накратко, по моите виждания:
- Port Status: OK – компютърът вижда USB порта и драйверът работи;
- USB Library Version / USB Driver Version – софтуерът и драйверът са заредени.
- Interface: Not Found! - USB връзката към компютъра е активна, но самото VCDS не “вижда” кабела като валиден интерфейс.

Включен ли е заедно в лаптопа и в колата? Има ли лампичка на самия кабел, откъм порта за колата и свети ли тя? Колата дадена ли е на контакт? Пусна ли тест през VCDS, преди всичко останало през VCDS -> Options -> Test. (понякога не е нужно, но кой знае..)?

Кабелът е в лаптопа и колата, има лампичка и свети, тествах на контакт и при запален двг. Тази грешка излиза при самия тест защото при стартиране на програмата ми го изисква.

Limitlezz
Автомобил: VW MK5
Двигател:

Мнениеот Limitlezz » Чет 08 яну 2026 13:53

Коя версия е VCDS, защото при мен мога да я стартирам без да е нужен кабел или връзка към колата. После вече за опциите в самата програма е нужно, разбира се, но за самото ѝ стартиране - не.

vladki4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladki4 » Чет 08 яну 2026 16:39

Limitlezz написа:Коя версия е VCDS, защото при мен мога да я стартирам без да е нужен кабел или връзка към колата. После вече за опциите в самата програма е нужно, разбира се, но за самото ѝ стартиране - не.

Не ме разбра май. Програмата си се стартира нормално. При теста на връзката и опита да се свърже с колата ми я дава тази грешка и съответно не може да се работи с нея.
Версията е 25.3.0

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”