VAG-COM

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Re: VAG-COM

Мнениеот Kalin72 » Сря 24 юни 2009 8:48

dandan написа:Някой да има мнение за ето това:http://www.warehouseautoparts.com/Specials/IEquus/Equus_Innova_3100A_OBD_II_Code-Reader.htm.
Цената му е поносима, но дали си струва?

Цената е ОК< но по-добрия вариятн е Vag-Com софтуера. Много повече продукт е за същите пари.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Чет 25 юни 2009 13:14

feikot написа:Колеги,темата е доста дълга и не можах да намеря инфото което ми трябва.В една друга моя тема бях питал за фис дислпея някои подробности но мисля че тук ще е по конкретизирано.Та със ВАГ ком може ли да се променя нещо по дисплея.Например може ли да се пусне това да ми покзва отворена врата.Като на 5.5 да речем ?

И мен ме интересува за количката.

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Съб 11 юли 2009 20:22

ЗДРАВЕЙТЕ и от мен.днес си купих това;Интерфейс (кабел) HEX-USB+CAN за VAG-COM/VCDS 805.4 - 2009г. със преходника с двете букси за по старите модели.бих желал да го пробваме с някой разбиращ колега от пловдив.проблема е че нямам лаптоп (засега) :lol: .ако някой се навие да ми пише на скайпа и да действаме :beer
скайп:boreto1977

п.п. дадох 170лв за тая джиджавка ,според вас набутал ли съм се?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 12 юли 2009 1:02

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Нед 12 юли 2009 8:31

morfei1 написа:....малко :) - http://sklad66.com/cms/index.php?page=s ... &Itemid=66

ммдаа,точно от там го купиих-160лв за адаптора и 10лв за преходника.дадоха и гаранция 1 година :D

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Нед 12 юли 2009 20:40

Този кабел върши ли ми някаква работа за Голф 3 '93 АБС 1,8 90 понита ---> http://sklad66.com/cms/index.php?page=s ... &Itemid=66
И по-точно дали мога да задавам някакви нови стойности(например обороти или нещо друго,не че се нуждая ,но ми е интересно) или ще мога да виждам стойности и трия грешки.Питам, защото досега не съм ползвал VAG-COM,прочетох всичко написано в този сайт,относно кабелите им , но уви! Нищо не разбрах... :oops:

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Пон 13 юли 2009 12:09

Моят кабел е същият. И двигателят на колата е подобен. Върши работа да видиш какви грешки има, да ги изчистиш. Само виж буксата в колата дали е същата. Иначе за стойности не показва особено много работи ама явно за тоя набор коли 93-94г. е нормално. Показва обороти на двигателя, как се зарежда акумулатора (колко волта), ламбда фактор-а, някакви ъгли за центровка (не съм сигурен точно), също стойности на температурата, за които не съм се заглеждал точно за какво са, някаква стойност за инжектора. При мен са активни само тези работи. Исках да видя и волтажа на ламбда сондата, но колата явно не го поддържа. Това е в общи линии.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Пон 13 юли 2009 12:31

avanto написа:Моят кабел е същият. И двигателят на колата е подобен. Върши работа да видиш какви грешки има, да ги изчистиш. Само виж буксата в колата дали е същата. Иначе за стойности не показва особено много работи ама явно за тоя набор коли 93-94г. е нормално. Показва обороти на двигателя, как се зарежда акумулатора (колко волта), ламбда фактор-а, някакви ъгли за центровка (не съм сигурен точно), също стойности на температурата, за които не съм се заглеждал точно за какво са, някаква стойност за инжектора. При мен са активни само тези работи. Исках да видя и волтажа на ламбда сондата, но колата явно не го поддържа. Това е в общи линии.

Наистина за набор '94 това е достатачно!Можеш ли да променяш зададени параметри ?!
А някой пробвал ли го е на Голф 4 ?...

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Пон 13 юли 2009 12:44

Промяна на параметри не съм пробвал и не мога да ти кажа дали става.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Пон 13 юли 2009 13:46

Колеги, къде да се бръкне и какво да се промени за да може светлината за мъгла да свети отляво, вместо дясно? ВАГ-а е 409.1 имам и 311.2. Моля, помагайте.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Пон 13 юли 2009 20:39

Мерси Калине,
разрових малко и разбрах точно какво къде да направя. Обаче моята версия на КОМ-а е малко от и-бей и не мога да се свържа с 09-Central Elect. Досега се мъчих на моята и на един колега - обаче, ц. Иска да е активирана версия, а 311.2 не намира нещо си.
Дайте отнякъде работещо копие, че работата е спешна.

Малко обновяване. Къде ли не търсих, какво ли не свалях/от рос-тех до пиратбей/ кракове, писане на .бат файлове. Не. Не ще да отвори част от контролерите и не ще. 409.1
Има ли начин да отварям всичко, някой да го е правил?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 14 юли 2009 18:10

Да, инсталирай си 311 версията при нея "отключването" работи и си отваряш всичко :wink:

lecsos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lecsos » Сря 15 юли 2009 17:05

Здравейте,
Изчетох почти всичко писано в темата до сега и ми се иска обаче да попитам колегите по-наясно с диагностиката примерно ако проверя всички налични модули в колата за кодове за грешки и неоткрия това значи ли че по колата всичко е изправно разбирасе след като запаля автомобила?
И втори въпрос при запален автомобил има ли кодове, които да ги дава като грешки и да не са от значение? И ако има ако може да ги кажем.

Мерси предварително.

ditex
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ditex » Чет 16 юли 2009 22:14

Това означава че колата е сравнително в добро състояние. Теста обхваща само модулите по които има датчици. А примерно по горивната система те са малко. Така също ако един датчик е умрял в работно състояние и не е дал на късо към маса или към +12В или да му се е прекъснала жица, кпдпчетеца няма да го отчете като грешка. Насявам се да съм бил малко полезен с това мое мнение!

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Пет 17 юли 2009 23:44

Хмммммммммм.....
Май не е съвсем така. Обикновено, когато запалиш колата тя си проверява всички датчици автоматично по напрежение да кажем - тоест вижда дали има прекъсната жица или окъсяване и т.н. Тоест, не би трябвало да имаш неработщ датчик и той да не е отчетен от компютъра.

В отговор на колегата. Когато проверяваш за грешки колата ти не е необходимо да е запалена - те са си записани. Няма значение дали колата е запалена или не за да видиш какви грешки има. При работещ двигател единствено следиш параметрите на двигателя "на живо". И да, можеш да правиш много други работи.

Това, че няма записани грешки е добре - тоест няма грешки, защото дори и да ги изтриеш те пак се записват при експлоатация. Друг е въпроса дали програмата ти комуникора с всички контролери.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”