Никога повече няма да сложа в колата си Микровълнов датчик !
Това чудо се задейства самоволно от каквото се сетите. Просто когато и дае започва замовъзбуждане без видима причина !
За мене това устройство е голяма грешка. Още ми стои под леглото да хваща прах- какво ли не регулирах- вътрешна, външна зона- изключвах външната и нтн. Тестваха го и бил ок ! И накрая го изхвърлих и взех точно
Ултразвуков -обенем !!! това работи без проблем и найстина не Откача без повод ей така- принципа е елементарен и при правилна насторйка на обема и чувствителността работи перфектно !
Даже си го взех от старият В3 и с новата аларма го праснах в В5.5.
Интересното е че на В3 ми правеше понякога самовъзбуждане от промяна на температурата в купето- само сутрин лятото- когато напече слънцето сутрин и приписка два пъти. На В5.5 и това го няма като проблем.
Можеби това е единственото възможно самовъзбуждане от този тип датчик, за което споменават и други колеги.
А тоя микро боклуджавия като сработи и няма спиране -алармата се включва нон -стоп.
Тия от Равена, понеже не разбирах и ми го пробутаха на времето за 70 пари. Та за 70 лева разбрах че това е голяма беля !
А и да не споменавам че в пасат В5.5 като оригинално вграждане се монтират обеми с поглед напред и назад в купето от двете страни на средните колонки !
===========
Тази аларма изглежда доста тунингован, но да не забравяме че батериите на пейджър-дистанционното ще се сменят често.
А и кода за опознаване е -плаващ, но не е двойно плаващ.
Старата ми аларма имаше подобен алгоритъм с един променлив код, което лесно се прихваща и декодира при опит за кражба от по оборудваните апаши. Та кел файда от многото екстри като се деактивира лесно тази аларма.
За това Аз залагам на доказали се марки аларми с двоен плаващ код. При тях също е възможно да се прихване алгоритъмът за деактивиране, но се изискват месеци на сканиране на кода, което е възможно да се случи само ако колата е с особено висока стойност.

избор на качествена автоаларма
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”