Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5
Хора и аз съм с този проблем и се чудя дали да търся микрплючета или да си слагам външни бутони и толкова. Дайте мнение?
- pesho72
- Автомобил: VW Passat B 5 Benzin 1.8
- Двигател: APT 1999
vankata__098 написа:Хора и аз съм с този проблем и се чудя дали да търся микрплючета или да си слагам външни бутони и толкова. Дайте мнение?
аз не бих го направил тове си е твой избор първо опитай да откриеш проблемната брава.ако не ти се занимава с разглобяване на бравата иди до някоя автоморга и си купи брава втора употреба за 40 лв в наи лошия случай ако и тя не работи ще имаш брава от която ще можеш да свалиш микроключета и от две неработещи брави ще сглобиш 1 перфектно работеща само внимавай че има тънкости да не объраш нещо.аз моита брава я разглобих и сглобих и работи перфектно.
- vankata__098
намерих подобни ключета в ел. магазина за по 1лв. и сега работи перфектно 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
vankata__098 написа:намерих подобни ключета в ел. магазина за по 1лв. и сега работи перфектно
Сподели де, кой магазин, какви са ключетата...
- vankata__098
значи момчета това е микроключето на него пише: MSW-1 и AC 250V 5A. Има го по всички магазини за електроника.
Ето това представлява:

маха се старото и на негово място се запояват двете кабелчета и се закрепя с тънко болтче новото ключе (аз използвах ф2мм болтче), като щипката не се слага повече. Малко се разширява едната дупка за захващането на копчето за бравата (разширява се дупката на бравата, а не на копчето),

така че да се постигне необходимото отстояние на копчето от петлето на бравата и да може да щрака, че ако не се разшири дупката няма разстояние и бутона на копчето стои винаги натиснат. Опитах да го залепя с "капчица", но лепилото не лови на ключето.
На новото ключе се маха ламаринката, която стои над бутона

Това е цялата процедура.
Ето това представлява:

маха се старото и на негово място се запояват двете кабелчета и се закрепя с тънко болтче новото ключе (аз използвах ф2мм болтче), като щипката не се слага повече. Малко се разширява едната дупка за захващането на копчето за бравата (разширява се дупката на бравата, а не на копчето),

така че да се постигне необходимото отстояние на копчето от петлето на бравата и да може да щрака, че ако не се разшири дупката няма разстояние и бутона на копчето стои винаги натиснат. Опитах да го залепя с "капчица", но лепилото не лови на ключето.
На новото ключе се маха ламаринката, която стои над бутона

Това е цялата процедура.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Оная гумичка на старото копче не е за декорация, а за защита от прах и влага. Там където е копчето е доволно изложено на тия неща.
- vankata__098
brum написа:Оная гумичка на старото копче не е за декорация, а за защита от прах и влага. Там където е копчето е доволно изложено на тия неща.
Ми колега аз така съм го направил и мисля да видя колко ще издържи, но не мисля че ще е проблем, а пък в крайна сметка бутоните от аларма ги имам и една дупка и се монтират и край с проблема, но 48лв. за оригинално ключе не ми се дават, а не знам и дали някой ще даде
-
Чел ли си цялата тема? За няколко (май под 5) лева има решение което възстановява оригиналното ключе ако не е тотално почупено във заводския му вид. И сигурно ще кара още 10 години.
В бравите на вратите проблемът се проявява и от лоши спойки, а не само от бутоните обсъждани в темата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок, колеги виждам че добре сте напреднали с проблемите около централното заключване!!! На мен ми се появи същят проблем с задна дясна врата! Дайте телефон да се обадя за решаване на моя проблем, че нещо не се разбрахме в Сакар! Мерси.
Към колегите измислили и приложили начина с външно(доблирано) ключе значи става въпрос за голф този кафяв-бял проводник през ключе към МАСА ли се свързва?
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
Здравейте и аз имах същия проблем няколко пъти. Прибягвах до закупуване на микроключета от БГ, но както пише и тук в тази тема, те не съвпадат. Дупките им се разминават и става много калпаво после. Вече два пъти съживявам моите оригиналните и по точно на шоф врата. Първият път ги разглобих и им почистих полюсите и проработиха. Така две години, но днес вече се беше протъркало вече и чопчето. Както и да е направих си ново с доста пилене и дялкане. Стана добре и ще видим колко ще изкара. Обаче е нарушена изолацията му и най веротно ще възникват пак проблеми.
Молбата ми е ако някой поръчва или е навит за такива от сайта http://bg.farnell.com/jsp/search/produc ... 63,1608305 да драсне по едно лично за да се комбинираме за да имаме поне да сменяме елемнтите ако не съответстват пак нещо микретата.
Ето и моите деяния накратко:
Разглобено оригиналното микроключе
Ето и една шепа от въпросните микроключета, които искат много преправка за да паснат и със сигурност няма да искарат много.
Молбата ми е ако някой поръчва или е навит за такива от сайта http://bg.farnell.com/jsp/search/produc ... 63,1608305 да драсне по едно лично за да се комбинираме за да имаме поне да сменяме елемнтите ако не съответстват пак нещо микретата.
Ето и моите деяния накратко:
Разглобено оригиналното микроключе
Ето и една шепа от въпросните микроключета, които искат много преправка за да паснат и със сигурност няма да искарат много.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
mircho82 написа:....
....
Няма ключе, което да съотвества 100% Отворите пак се разминават, по-горе в темата има изписано доста по въпросът. За съжаление преправянето си остава (или варианта с ламаринката измислена от Ваското1, за съжаление конкретно в моят случай и тя не става)
-
Аз само да вметна - не знам кое колко издържа, ама с процедурата по ремонт дето съм дал напред по темата вече подминава 2 години и бравите работят безпроблемно. Ако е много разбито ключето - винаги може да се вземе брава от морга с добър външен вид (здраво ключе) и да се ползва то. Стига това да оправдава времето което иначе ще изгубите по разглобяване и събиране на вратата.
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
dlug написа:mircho82 написа:....
....
Няма ключе, което да съотвества 100% Отворите пак се разминават, по-горе в темата има изписано доста по въпросът. За съжаление преправянето си остава (или варианта с ламаринката измислена от Ваското1, за съжаление конкретно в моят случай и тя не става)
Колега, предполагам си мерил разтоянието на отворите на това оригиналното ключе и на какво разтояние са от корпуса. Ако пък не, то би било добре някой да постне размерите на самото микроключе и отворите му за да се търсят варянти за подмяна на части от друго,ако наистина някъде из нета няма същите.
P.S Просто не се сетих по рано да мерна на моето когато беше разглобено.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”