Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5

Мнениеот dlug » Нед 13 ное 2011 8:56

mircho82 написа:Колега, предполагам си мерил разтоянието на отворите на това оригиналното ключе и на какво разтояние са от корпуса. Ако пък не, то би било добре някой да постне размерите на самото микроключе и отворите му за да се търсят варянти за подмяна на части от друго,ако наистина някъде из нета няма същите.
P.S Просто не се сетих по рано да мерна на моето когато беше разглобено. :cry:

За съжаление не съм го мерил, наистина щеше да е хуабво, но не съм се сетил. Като гледам V4NS е с разстояние 9,53 (ако разбирам правилно). Оригиналното предполагам е около 10. Ще потърся дали имам едно останало орогинално микре и ще премеря

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Нед 13 ное 2011 11:58

Ако имаше щяха да са го намерил вече. Производителя не предлага микрета с тоя номер вече. Проверено е. Аналог на това криво ключе (друг производител, същите размери) ако имаше, по чуждите форуми щяха да са го намерили. Проблема не е само по нашите коли.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 13 ное 2011 12:03

Тъй, запазил съм едно старо ключе. Объркал съм се, обратното е, разстоянието между двата отвора е по-малко. Малко повече от 8мм е (примерно 8,2 но с рулетка до такава точност не мога да премеря). Освен това мисля, че имаше някаква малка разлика и в разстоянието от отвора до горната част на ключето. brum е прав, не вярвам да има ключе, което да стане без преправяне

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Нед 20 ное 2011 19:55

При мен се получи така и то без да разглобявам брави и ел.стънла и т.н. сега плафона ,зумера и фарчето на вратата работят отново :banana

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 20 ное 2011 20:03

maikomila maikomila
Изображение

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Нед 20 ное 2011 21:53

ООО, не какво е това,немога да повярвам. Ти не си човек,не се излагай махни го тва ключе от "Юнга". И аз имах някви идеи за допълнителен ключ, но да беше казъл щях да ги споделя. Мисля, че може да стане от тези микрета които са с пластинка и колелце,но да не е на видно място ами вътре в някое гумено уплътнение на вратата. :roll:

Потребителски аватар
kgeorev
Автомобил: VW Passat B6 Variant
Двигател: BMR 2008

Мнениеот kgeorev » Пон 28 ное 2011 11:19

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 29 ное 2011 20:45

колеги абе трябва ли като отключа колата и като отворя 5-тата врата на кобито да отчита че е отворена врата и да не се заключва колата след определения интервал ?
чудя се защото на двете предни врати съм сменял микретата и знам че като се отвори врата след това не се заключва сама колата .
та мисълта ми е трябва ли да сменям микрето и на 5-тата врата на пасата ? между другото като отворя въпросната 5-та врата платфона си светва - може би просто трябва да отворя някоя от пасажерските врати за да не се заключи колата сама след определения период време .
поздрави

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 29 ное 2011 21:08

На мен лично,като отворя не се заключва,ама само моето мнение,не е гаранция,защото при мен може да е др дефект.Ако всички микрета ти работят,като заключиш,трябва да мигнат мигачите.Пробвах 20на пъти и мигването показва,че всички възможни отваряеми сектори са затворени.Отчита дори и капака на двг !!!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 30 ное 2011 19:27

други мнения ? по спомен и при мен не се заключваше преди - но не съм 100 % сигурен . в 5-тата врата всъщност само едно микре ли е ? ако са повече е възможно това за платфона да работи а другото примерно което отчита дали е отворена вратата да е дало фира .

сега обаче като се замисля във вратите на купето едно и също микре отговаря и за платфоните и за отчитането отворена врата .

и понеже ме мързи да чета пак цялата тема ще изчакам още някой да се включи по моя въпрос . поздрави

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Сря 30 ное 2011 20:42

Провери на комфорт модула на 15 краче /кафяво-черен кабел/ на синята букса когато е затворена 5-тата врата дали има 12 волта и когато го отвориш дали тези 12 волта стават на 0 волта. Колко кабела излизат от микроключето на 5-тата врата, защото съм виждал с 2 и с 3 кабела, при тези с 3 кабела микроключето е като плъзгач, а тези с 2-та кабела е като в брава на врата. Може да е прекъснал някъде кабел от багажника до комфорт модула. На пасатите като твоя комфорт модула се намира в краката на шофьора и там често се налива с вода /когато се запушат отводнителните отвори под акумулатора и зад сервото/ и от там кабелите се мокрят, изгниват и се късат.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 01 дек 2011 19:17

в голям филм ме вкара брат :) не че нещо ама до преди седмица беше цялата разглобена и тъкмо я посъбрах :) влага нямам там , може и да е имало но вече няма . тези дни ще взема да разглобя вратата като имам време да видя какво е дереджето . ако микрето е ок сигурно трябва да видя този пуст комфорт модул :) мерси за инфото

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Чет 01 дек 2011 22:33

Като отключа с копчето от ключа и ако не дам на контакт до известно време колата се заключва. Няма значение коя врата съм отворил или багажник.
Само да спомена че плафона в багажника ми не свети, както и третия стоп. Ако има значение задна дясна врата не отчита кога е отворена - нито светват плафони вътре когато я отворя нито пък лампичката която е под вратата. Но пък всички врати и багажник се заключват.
Това е при мен :|

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Пет 02 дек 2011 11:27

До Peteff: това е единственото микре в бравата на багажника на Б5, седан
Прикачени файлове
mikre.jpg

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Пет 02 дек 2011 20:50

При мен отключвам колата и не отварям нито багажника нито вратите,след 30 секунди се заключва сама.

Когато отворя багажника или врата колата не се заключва.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”