Ако си местил насрещника и си го разместил много, може и да си заклинил яко бравата. Та сега ще трябва да отвориш от вътре примерно никелираната дръжка и да буташ яко с ръка за да успееш да ги отклиниш. Понеже от вънка ще изкъртиш дръжката. А ако пъхнеш лост между двете врати ще прецакаш ръба им.
Пробвай с яко натискане с рамо отвътре като си дръпнал дръжката.

Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
Какво да натиска като вратата е заключена
Влизай през другата и ходи на ключар без да пипаш нищо друго освен скоростния лост мигачите и волана

Абе човек, той ще отваря врата, а няма да обезврежда бомба !
ОФФ
И да поддържа 100 километра, за да не се задейства скоростният датчик на бомбата.
===============
Аз така и не разбрах, Колега thewolf пипал ли си насрешника-отвивал ли си болтовете му или пък самата ключалка дали си я размествал чрез отвиване и реглаж ? Това е съществено.
Съществено е защото ако си ги разместил прекалено много- си заклинил механизма към насрешника. Поради което вратата се е усукала към пантите си и е задрала в уплътненията и самият насрещник.
Естествено и самите лостчета не могат да се придвижат от този блокаж.
Та идеята ми е от вътре с цялата си тежест на тялото да натиснеш във вратата, като си дръпнал и дръжката за отваряне и ако се е случило това би следвало да я разклиниш.

ОФФ
И да поддържа 100 километра, за да не се задейства скоростният датчик на бомбата.

===============
Аз така и не разбрах, Колега thewolf пипал ли си насрешника-отвивал ли си болтовете му или пък самата ключалка дали си я размествал чрез отвиване и реглаж ? Това е съществено.
Съществено е защото ако си ги разместил прекалено много- си заклинил механизма към насрешника. Поради което вратата се е усукала към пантите си и е задрала в уплътненията и самият насрещник.
Естествено и самите лостчета не могат да се придвижат от този блокаж.
Та идеята ми е от вътре с цялата си тежест на тялото да натиснеш във вратата, като си дръпнал и дръжката за отваряне и ако се е случило това би следвало да я разклиниш.
- thewolf
- Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
- Двигател: AVB
Да колега, отвъртях винтчетата и го мръднах към вратата. Ся ме е срам . . . Ще опитам утре твоят начин да видим какво ще стане, бахти къв съм, толкоз ли не можах като хората да попитам във форума, преди да човъркам :)
Еми класическо заклинване-затваря се и се вдига или на горе или на долу цялата врата- метала на ухото е задрало в ключалката и зъбите и.
Пробвай и би следвало да я отвориш- на тласъци с тялото си и разбирасе задължително с едната ръка издърпа дръжката за отваряне и я дръж.
Ако имаш помощник, той може от вън да дръпне външната дръжка, но без да я дърпа и да се опитва да отваря. По далече да застане от вратата !
Да не получи удар от врата.
Регулирал съм и на стария и на тоя Пасат тия врати и капаци и са ми познати тия маймунджулъци при тях.
Даже на стария замръзваха и си помагах с ръка- между двете врати си поставях пръстите и напирах като лост. И никога не счупих дръжките.
Можеш да свалиш и стъклото да не ти пречи !
Пробвай и би следвало да я отвориш- на тласъци с тялото си и разбирасе задължително с едната ръка издърпа дръжката за отваряне и я дръж.
Ако имаш помощник, той може от вън да дръпне външната дръжка, но без да я дърпа и да се опитва да отваря. По далече да застане от вратата !

Регулирал съм и на стария и на тоя Пасат тия врати и капаци и са ми познати тия маймунджулъци при тях.
Даже на стария замръзваха и си помагах с ръка- между двете врати си поставях пръстите и напирах като лост. И никога не счупих дръжките.
Можеш да свалиш и стъклото да не ти пречи !
- thewolf

колега, ти си може би единственият човек, дето ме накара да стана веднага след вечеря :). Жената се е опитвала 1000 пъти, но 0 успех. Ти успя, ама толкова се надявах да стане мамка му, бутах ама няа никой. Не стана. Бая побутах и злобно даже, ама не става, друго трябва да опитам. Чрез уплътненията не става ли? Как ме е яд че не стана.
Аз да си кажа, доста го по преместих тоя насрещник :)
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Според мен не е съвсем невероятно да се е счупила самата брава и просто да не се отваря, така че колкото и да буташ да нямаш успех. Когато пробваш отвътре да отвориш усещаш ли съпротивление на ръчката или и тя се движи свободно като външната?
- thewolf
Значи усещам напрежение чак малко преди напълно да се разгъне ръчката, докато при останалите е още в началото. Но има малко напрежение точно преди да се отвори напълно ръчката, ама си чупих рамото, не се отваря. Бахти гадната работа. Как мога да я отворя? Искам само 1 път да я отворя, пък после ще я човъркам и ще пиша във форума кое как е било, за да може ако някой друг има този проблем, да знае какво да прави, ама аз не мога да се оправя ся :)
Абе като те чета си си я заклинил.
Айде утре ще помисля повече и ще ти пиша. Но нея ли отвориш, няма махане и на кората !
Абе, а бутона вдигнат ли е нагоре ?
Раздвижи го - понеже потъва-вземи секачки и го хвани със секачки за върха - и яко нагоре на долу. Ако не се доотваря до край може и да остава заключена вратата, а ти да си мислиш че е отключена. Ти го вдигни до края.
Айде утре ще помисля повече и ще ти пиша. Но нея ли отвориш, няма махане и на кората !
Абе, а бутона вдигнат ли е нагоре ?

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Е ти сега ли разбра че вратата изобщо не се отключва
Извинявам се аз съм в грешка

Човек, форума е за ВЗАИМОПОМОЩ !!!
А твоите съвети повече биха подхождали на Форум за забрани и поучаване.
С това ти не помагаш на никого !
Това дали вратата е заключена, заклинена или е повреден механизма ще каже колегата след като я оправи. Но едно е сигурно -за да отвори кората трябва да отвори първо вратата !
Той пита и аз му споделям опита си и познанията които съм установил.
Ти какво точно правиш с твоите писания ???
Той ако иска да отиде на майстор, няма да си хаби пръстите по клавиатурата и да пита тук. Така че твоите съвети просто са безмислени.
А до колкото разбрах колегата е в Осло. Дали ще му излезе тънко там ремонта ?
А твоите съвети повече биха подхождали на Форум за забрани и поучаване.
С това ти не помагаш на никого !
Това дали вратата е заключена, заклинена или е повреден механизма ще каже колегата след като я оправи. Но едно е сигурно -за да отвори кората трябва да отвори първо вратата !
Той пита и аз му споделям опита си и познанията които съм установил.
Ти какво точно правиш с твоите писания ???
Той ако иска да отиде на майстор, няма да си хаби пръстите по клавиатурата и да пита тук. Така че твоите съвети просто са безмислени.
А до колкото разбрах колегата е в Осло. Дали ще му излезе тънко там ремонта ?
- thewolf
ооооо, за тая услуга в Осло минимум 500 лв. Тук 150 лв за нищо ги нямат, абсолютно за нищо, глоба за паркиране 150 лв, пускане на обява в нета 150 лв, ако е за фирма 2.000 и т.н. Смяна предно стъкло само работа 1500лв мисля че със стъклото беше 2 бона, то пак зависи. Още от вратата на сервиза ми викат добре дошъл и 150 лв съм кихнал, само за да си запазя час или дето се вика докато влезна. После вече какво са видяли, какво са казали, диагностика и т.н. Смяна на масло с филтър от 500 до 700 кинта, смяна на масло в диференциалите 500 лв. Още да изброявам ли? Монтаж на гуми плюс тежести, демонтаж и монтаж 250 лв, колкото цената на едната гума. Електрониката само им е евтина, но както и аде.
утре първа задача за деня ще да проверя дали бутончето се е вдигнало напълно нагоре, дано пък това да е проблема, как искам да я отворя тая врата, като някакъв пълен ай да не казвам, бутай, ръгай стана, ама ся неще се отвори :). Дето татко все ми повтаря, тва като си млад, не означава че всичко със сила става, нищо не става на сила, като не може, пробвай друг вариант. Ама аз от бързане викам дай, премести насрещника по-навън, то ще стане. Не мога да се нарадвам на колата. Между другото, средното копче на дистанционното за какво служи?
утре първа задача за деня ще да проверя дали бутончето се е вдигнало напълно нагоре, дано пък това да е проблема, как искам да я отворя тая врата, като някакъв пълен ай да не казвам, бутай, ръгай стана, ама ся неще се отвори :). Дето татко все ми повтаря, тва като си млад, не означава че всичко със сила става, нищо не става на сила, като не може, пробвай друг вариант. Ама аз от бързане викам дай, премести насрещника по-навън, то ще стане. Не мога да се нарадвам на колата. Между другото, средното копче на дистанционното за какво служи?
Заден капак ли ??? Това е много готино копче !
Като завъртиш на задният капак ключалката в перпендикулярното и положение- позиция 3 - задният капак не се отваря с централното. Но за да го отвориш е необходимо да натиснеш бутона до този за резервоара-а именно този със символ за заден капак или този на дистанционното и вече ако натиснеш задният на капака и се отваря тогава.
Ако си дръпнал този бутон и решиш да заключиш колата с дистанционното -дали на колата или допълнителна аларма- диода на колата не се активира и ти можеш да отвориш капака въпреки че си заключил вратите. Отваряш задният, затваряш и колата е напълно заключена !!!
Като завъртиш на задният капак ключалката в перпендикулярното и положение- позиция 3 - задният капак не се отваря с централното. Но за да го отвориш е необходимо да натиснеш бутона до този за резервоара-а именно този със символ за заден капак или този на дистанционното и вече ако натиснеш задният на капака и се отваря тогава.
Ако си дръпнал този бутон и решиш да заключиш колата с дистанционното -дали на колата или допълнителна аларма- диода на колата не се активира и ти можеш да отвориш капака въпреки че си заключил вратите. Отваряш задният, затваряш и колата е напълно заключена !!!
- thewolf
kossis написа:Заден капак ли ??? Това е много готино копче !
Чакай сега колега, разбрах горе долу, ама багажника се предполага че трябва да се отвори, или само да се отключи? Щото при мен май не действа много това копче, натискал съм го, ама нещо не му схванах цаката.
между другото, пробвах днес варианта с копчето да го издърпам нагоре, ефект няма :(. Направо съм се побъркал и чета всичко възможно, но никъде никой нищо не казва как мога да отворя вратата при такова положение. Ужас е, а скоро ще трябва да я карам и да продавам другата, как така с неотваряща се врата като мистър бийн

- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Кплега,копчето само отключва механизма(за да не отлкючва цялата кола,когато си я заключил). 

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”