Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
thewolf
Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
Двигател: AVB

Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Мнениеот thewolf » Нед 26 яну 2014 15:36

Здравейте колеги, днес проблемът със затворената врата е решен. Как стана? амиии имам някоя друга снимка, както обещах, ако някой друг има същият проблем със заключването на вратите, то да знае един начин, как да я отвори.
Мъчих се доста, докато намеря подходящият начин, бутах отвътре, отвън дърпах, натисках, със щангата се опитвах и не става и това е. Отворих задната врата докрай, насрещника не се вижда, но когато леко се бутне с коляно задната врата посока към колата за затваряне, насрещника се вижда много ясно. Първо опитах да бутна с тел, бургия, отверка и какво ли не още самият механизъм за заключване, но не стана, понеже нямам видимост. Тогава реших да пробвам по хамалският начин. Взех дебела отверка и чук, бутнах леко с коляно задната врата и насрещника се показа. Опрях отверката в него и бой с чука отгоре :newsm66 :newsm66 :newsm66 . След това взимам щангата и отивам между задната седалка и задната врата от там подпирам шофьорската врата така че да се отвори навън с щангата и същевременно дърпам ръчката на вратата, отвън, щото тази отвътре не може да я достигна, понеже работих сам и тогава ... бум... отвори се :). Интересното е че бях застегнал зверски болтчетата на насрещника и си мислех, че тоя метод няма да има успех, но уви за щастие сгреших и я отворих. А сега снимков материал, както обещах.

Преди това, искам да благодаря на всички колеги, откликнали на проблема ми и специално на kossis :beer

Снимките както следва:
1. Отварям задната врата докрай, заставам до шофьорската и бутам леко с коляно задната врата по посока към колата за затваряне
1.jpg

2. Насрещника се вижда, слагам отверка на него и удрям с чука
2.jpg

3. Заставам между задната врата и задната седалка при отворено положение, слагам щангата така, че като я бутам има опора на гредата между 2-те врати и избутва шофьорската навън за отваряне, като в същото време дърпам външната ръчка на вратата. Ако са 2-ма човека става по-лесно, но при мен нямаше тази възможност
3.jpg

4. И най-накрая резултата е на лице
4.jpg

А сега, какъв е бил проблема. Значи колеги това зъбче на самият механизъм, което заключва дефакто колата при допир с насрещника понякога работи, понякога не, това е проблема. Виждам, че и преди е било смазвано с някаква смазка, изглежда ще трабвя да се смени целият механизъм май? или греша? Някакви предложения? Пробвах няколко пъти се затвори добре и няколко не искаше. На ръка раздвижих това зъбче с отверка и тогава стана. Предложения?

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 26 яну 2014 16:20

Сменяй бравата , търси от кола с десен волан .

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Нед 26 яну 2014 17:02

sportul написа:Сменяй бравата , търси от кола с десен волан .

това много тарикатско, страшна идея, по-малко амортизирана брава, благодаря колега :) еbay.co.uk там ще е

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Нед 26 яну 2014 19:44

Що от десен волан да е ключалката ? Да няма патрон и да не може да се пипа от крадци ли ?

===========

Значи пак ти повтарям за копчето вътре и това на дистанционното за задният капак- за да работи е необходимо да превключиш патрона на самият заден капак в положение 3 -като вкараш ключа отзад че разбереш кое е това положение.
Тогава и само тогава ще се активират тези бутони на дистанционното и на шофьорската ти врата !

Когато го активираш- задният капак няма да се отваря вече общо с всички други врати, а само когато ти натиснеш въпросното копче и отидеш при задният капак и там натиснеш неговият бутон. Иначе няма да може да се отваря.

=========
И какво се оказа че е счупен целият механизъм и зъбчето му ? Не се сетих да ти кажа да ръчкаш през задната врата. Но ти си сетил-неволята учи ! :beer

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Нед 26 яну 2014 20:29

ахаааа. got`cha. Ще го пробвам, когато не са ми замръзнали заключалките. Тенкю тенкю.

Колегата имаше предвид, да е механизма от десен волан понеже:

На мен ми заяжда механизма на шофьорската врата, лява врата на моята кола, често използвана. Ако взема от кола с десен волан, то шофьорската врата ще се пада отдясно, а тази от ляво се пада пътническа и няма да е толкова много използвана, както тази от дясно, а именно шофьорската. Много хитро, направо се накефих.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 26 яну 2014 20:31

Титани на мисълта сте вие :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Пон 27 яну 2014 16:02

IRRITATING написа:Титани на мисълта сте вие :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

И ти, и ти, и ти ;)

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Сря 29 яну 2014 19:13

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Сря 29 яну 2014 21:45

Vag_activator написа:

Мдаам, поучително видео, но за съжаление никакъв продължителен ефект няма от това което направи. Тези микрета са прахо защитени и това чопче е облечено във силикон, който се протърква и започва да влиза мизерия и зацапва контактните полюси. Новото е добре да е същото. Пробвал съм това почистване и трае най-много година. Най-добре е да се смени ,но да трудно се намира такова. Аз взех едни от продавалник и пасват на мястото на оригиналните, прахозащитени са и са с метална пластинка, която спомага за преплъзването за да не се протрива чопчето. :beer

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Нед 09 фев 2014 15:28

Здравейте колеги, пак съм аз :redface

Сега предната врата я оправих, за сега се затваря и съм набелязал механизъм от кола с десен волан. Сега обаче задната врата има проблем. отвън се отваря, а отвътре като дърпам ръчката все едно дърпам напразно и няма никакво съпротивление. Жилото ли е проблема какво е? Знам че трябва да се разглоби за да се види, просто питам дали някой има идея какво по принцип би могло да е при тези симптоми.

Изглежда затварянето на вратите е слабата част на тези пасати. . .

Потребителски аватар
pavel1828
Автомобил: vw Passat b 5.5
Двигател: AVB 2001

Мнениеот pavel1828 » Нед 09 фев 2014 17:09

Докато не разглобиш не можеш да разбереш.За бравата от пасат десен волан мисля че е с по малко на брой микроключета-нека ме поправи някой може да греша.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Нед 09 фев 2014 19:34

Виж на моя Пасат проблем за сега с това не съм имал. И да чукам на дърво дано да нямам.

Ти да не си превъртял защитата за предпазване на деца-която не позволява да се отварят задните врати от вътре.

Виж с върха на самият ключ на пасата се бърка в това превключвателче-като за права отверка е и го превключи с ключа си -нали и той е като права отверка от пред.

Та виж тая защита до самата ключалка да не си я барнал случайно.

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Нед 09 фев 2014 20:23

не знам от къде се трие мнението :redface

Последна промяна от thewolf на Нед 09 фев 2014 20:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Нед 09 фев 2014 20:28

kossis написа:Виж на моя Пасат проблем за сега с това не съм имал. И да чукам на дърво дано да нямам.

Ти да не си превъртял защитата за предпазване на деца-която не позволява да се отварят задните врати от вътре.

Виж с върха на самият ключ на пасата се бърка в това превключвателче-като за права отверка е и го превключи с ключа си -нали и той е като права отверка от пред.

Та виж тая защита до самата ключалка да не си я барнал случайно.

Бахти майна, за 2-ри път ме вдигаш от канапето, колко удобно си бях седнал :), жената почна да се сърди вече.

Колега, ако не беше ти, утре щях да разглобявам цялата кора и пак нямаше да усетя какво и има.

Точно това, което каза ти беше :). Врътнах го, ама за всеки случай пробвах от предната врата, че да не запецна вътре :). Стана, това било, амии малко ме е срам, ама колата скоро я взех, та още незнам кое къде какво и как :). Още веднъж благодаря на колегата kossis!

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 09 фев 2014 20:33

според мен проблема на колегата дето си е отворил вратата с чук и щанга е леко провиснала врата + прекалено стегната брава на вратата. Регулирай насрещника на колонката (развиват се двата болта и с леко почукване се мести в същата като провисването на вратата посока), след това разхлабваш леко бравата , нагласяш ако се налага и от нея малко. Смазва се с силиконов спрей за вериги на мотоциклети (не задържа прах).

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”