Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 09 фев 2014 20:34

thewolf написа:
kossis написа:Виж на моя Пасат проблем за сега с това не съм имал. И да чукам на дърво дано да нямам.

Ти да не си превъртял защитата за предпазване на деца-която не позволява да се отварят задните врати от вътре.

Виж с върха на самият ключ на пасата се бърка в това превключвателче-като за права отверка е и го превключи с ключа си -нали и той е като права отверка от пред.

Та виж тая защита до самата ключалка да не си я барнал случайно.

Бахти майна, за 2-ри път ме вдигаш от канапето, колко удобно си бях седнал :), жената почна да се сърди вече.

Колега, ако не беше ти, утре щях да разглобявам цялата кора и пак нямаше да усетя какво и има.

Точно това, което каза ти беше :). Врътнах го, ама за всеки случай пробвах от предната врата, че да не запецна вътре :). Стана, това било, амии малко ме е срам, ама колата скоро я взех, та още незнам кое къде какво и как :). Още веднъж благодаря на колегата kossis!

детската защита я имат може би всички автомобили. Щом и алекото ми, набор 89' го имаше :mhihi

Потребителски аватар
thewolf
Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
Двигател: AVB

Мнениеот thewolf » Нед 09 фев 2014 21:21

DoH_KuXoT написа: детската защита я имат може би всички автомобили. Щом и алекото ми, набор 89' го имаше :mhihi

да де да, ама кой да се сети че проблема и толкова елементарен? Нали все се втурвам към нещо по-сложно.

Колега, вратата не е провиснала, просто аз преместих насрещника много навън и се заключи. Това беше проблема, иначе вратата си е ток, нали съм гледал като купувах :), всички разстояния между врати, капаци и калници съвпадат без проблем. Ако колата е удряна или правена ще си личи, винаги си личи колкото и да е добър майстора. . .

Това със силиконовия спрей ще го пробвам . . .

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 10 фев 2014 9:47

Е случва се. И Аз не знаех че Ключа е като отверка отпреди и се ползва за превключване на тия защити, но видях в нашият Убава форум на една снимка и си казах -ей гледай ти не трябвало да си взема отверка от нас и да ги въртя тия превключвателчета :Mr Green Fun .

Та всичко е до ровене и търсене. Радвам се че този път го уцелих точно и ти помогнах бързо. :beer
Явно при тебе предишният собственик го е превъртял, а ти не си обръщал внимание до сега.

Щото доста гадно се ремонтират тия врати. Аз само за да вкарам един клин на задният джам, понеже като са сменили стъклото са хвърлили клиновете във вратата долу, ми се разказа играта. Хем вече бях проучил как се поставя клина в гнездото и се пуска стъклото леко-както и стана. Но кората много пречи и е сложно за демонтаж.

А относно насрещника- моите две десни врати си стояха малко по отворени. Имат леко закачане в най раздутата си част в края на предната и началото на задната врата-трябва да се загледа човек за да види това одраскване. Но явно това е довело до разрегулиране на двете десни врати.
Та Аз взех тоя специалният многостен-звезда и регулирах насрещниците само-до степен в която хем се отварят лесно вратите, хем се прибират нормално и страничната линия на колата е ОК.
Та то това е и начина за регулиране-като затваряш вратата да се заключва леко-без силен удар и после да се отваря пак леко без заклинване на механизма. Това обаче става с по продължителни настройки и търпение.
Много е вероятно когато си пренатегнал механизма от прекаленото вкарване на насрещника навътре да се е счупил механизма ти на ключалката.

icon_idea Значи издавам ти още една "тайна"-като се загледаш в насрещника и боята около него на колонката ще видиш по периферията на насрещника и колонката едни като линйки-надраскани заводски белези от всички страни. Сещаш се че това е белега на заводската настройка на насрещника. Та по тези белези можеш да се ориентираш за фабричното състояние на реглажа им. icon_idea

За силиконовата смазка -колегата е прав. Може и тефлонова смазка-и двете са с подобни свойства-може да ги ползваш и при уплатненията и при въздушните пушки-не Дизелират и стават за смазване на маншета на буталото ! :Mr Green Fun
Лично аз блъскам по някога и моторно масло, по трайно е от силиконовата смазка, но пък тя прониква по на вътре по механизмите.

:beer

ivakopk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivakopk » Пон 10 фев 2014 21:17

Ето и моето решение на проблема.Предварително се извинявам за лошото качество на снимката,но това ми е по възможностите :).Така,свалих си бравата,отидох и си купих 1 микро-превключвател за 1 лев...резултата е -светлина в купето при отворена врата,работещ зумер и индикация за отворена врата :))
Прикачени файлове
1656021_10200518389801940_1491945599_n.jpg

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пон 10 фев 2014 21:22

На мен отскоро започна да не ми се заключва задна дясна врата с бутона който е вътре до ел. стъклата.Дали пак не е от тея микрета.

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Сря 19 фев 2014 10:07

Здр. искам да попитам някой който е сменял микроключетата дето са в бравата на пасат Б5 98г. би ли споделил от къде може да се вземат такива ключета?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 19 фев 2014 10:33

В обявите има :th_up

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Сря 19 фев 2014 16:27

В кой обяви има?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 19 фев 2014 16:52

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5

Мнениеот Milanov » Нед 02 мар 2014 20:04

Milanov написа:Открих кой кабел за какво е и го направих с бутон за 80 стотинки, без да свалям нищо повече от декоративната кора.
БЛАГОДАРЯ на egoist_ok за изпратената ел. схема и помощта. :applause:
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_passat5_5_3bg
Той беше написал:
===========================
Може да не се режат тези кабели дето са на микроключето, даже може и да не сваля металната кора - още от снопа който е за бравата. Мисля че кабелите са "кафяв = маса" и "кафяв с бяла лента" - информацията за отворена врата, та реално трябва да се върне само "кафяво с бяла лента" до новият бутона
============================
Ще започна със схемата.
Изображение
В бравата има моторче за централното:
1. черен - сиво
2. черен - син
Бутони:
3. кафяв - зелен - бутон за сега не знам за какво е?
5. кафяв - син - бутон за сега не знам за какво е?
4. червен - зелен - бутон за управление на централното
6. червен - син - бутон за управление на централното
7. кафяв МАСА
8. кафяв - черен - ПРОБЛЕМНИЯ БУТОН, който е извън бравата!!!
Ето и кабелите:
Изображение
От схемата става ясно, че бутоните се управляват от МАСА, което означава, че НЕ е проблем да се ползва външен бутон от аларма, днес проверено от мен.
Изображение
Бутоните от ОПЕЛ са излишни, ще си ги имам, ползва се бутон за аларма от 80 ст., десния на снимката.
Изображение
Самия монтаж е елементарен.
Сваля се кората.
Зачиства се изолацията на снопа за да се открие кабела, прави се спайка, която се изолира.
Кабела се прекарва през маншона.
Пробива се в гредата, 10 мм дупка, внимание ламарината е двойна, но от зад има доста място. Бърка се през отвора на маншона.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето и финала:
Изображение
Изображение
За някой може да е тъпо това изпълнение, но който както иска, аз лично не бих си сменял микрета.
Загадка на немската инженерна мисъл остава за какво има още два бутона, един с отворени контакти и другия с затворени контакти.
Забравих да напиша, бутона, който е проблемен, управлява и компа за отворена врата, не само за плафоните... е за какво са другите два бутона... ако имам време ще го открия.
За сега успех на всички.

Здравейте Колеги,
За тези който ми пишете и искате да си решите проблема както го описах с бутон.
Ето една снимка /извинавам се за качеството/ на схемите на двата пасата В5 и В5,5 по точно на модулите в предните врати.
Както се вижда те са доста сходни, отбелязал съм къде се прави спайка и свързва бутона.
Изображение

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 05 мар 2014 10:47

Предният капак на Пасат 5.5 има фабрично микроключе. Обаче ми прави впеатление че не задейства осветлението на купето този микро-ключ. Това така ли е ? Това микре само за сигнал към алармата ли е предвидено ?

Това микре има ли склонност да се чупи като събратята си от вратите ?

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Сря 05 мар 2014 12:27

Да не бъркам, не ти ли светва отворен капак на таблото, тоест то трябва подава само за компа и ако имаш аларма.
По принцип ако се слага бутон от аларма-специалист, то те го връзват към плафоните... затова светва... по лесно им е...
Не се проверил до сега на В6-цата, дали ще ми светне както е за другите врати... ще проверя.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 05 мар 2014 12:38

Според Ваг-активатор-само на фул-фис показвал предния капак. Аз съм с Халф дисплей и не отчита.

Знам защо светят плафоните, защото са с обща маса от бутоните на вратите. Въпроса ми е тоя на предният капак дали се чупи лесно и дали е предвиден само за аларма.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 07 мар 2014 16:50

аз намерих лек на проблемите с микроключетата. Цели брави чисто нови на цени 50лв предни и 60лв задни някой ако иска мога да му дам контакт на лични къде може да си купи, държат ги налични.

matev92
Автомобил: Golf 5
Двигател:

Мнениеот matev92 » Сря 26 мар 2014 1:46

Колега , едно ключе струва под 1лв :)

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”