VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
Колеги да питам къде може да се променя сервизният итервал за маслото -oil и servise във Вагкома. Един колега споменава че може да се коригира по време и километри, за В5.5 питам ?
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
Ето начина http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=27&t=112basata-user написа:nasttii написа:С тази чешката програма става на по-новия модел пасат b 5.5 не на b5 99 или трябва да ти е с тоя номер модула 1C0 959 799 ето и темата viewtopic.php?f=11&t=334438basata-user написа:здравейте колеги мога ли да си активирам функцията за вдигане на стъклата от дистанционното с програма VCDS Release 11.112 кабела е HEX-USB+CAN VAG-A четох че става с някаква чешка програма но не мога ли с моя кабел да я активирам без да инсталирам програмата като променя само някои стойности колата е пасат б5 99г
по друг начин не може ли да се активира функцията
- alexx_1990
- Автомобил:
- Двигател:
alexx_1990 написа:Колеги здравейте !!!Закачих колата на ваг кома и ми направи впечатление че във това квадратче дето е отбелязано на снимката стойностите не са в границите които пише под квадратчето !!!Това го показва когато колата е студена и работи на място без да и подавам газ !!Когато и подам газ параметрите постоянно почват да се менят както знам че по принцип би трябвало да е !!Това го прави и на бензин и на газ и само докато е студено!!Когато загрее и работи на място без газ си отчита нормално в допустимите граници !!! Въпросите са ми:
1.Може ли в следствие на това да ми показва грешка че горивните смеси не са както трябва (грешка 00561) ??
2.Дали подгряването на ламбдата ако не работи може да ми създава тези проблеми ??

Знаете ли как се активира датчика за колана и този за отворени врати ! Сега като карам без колан не светка никаква лампичка също така като дам на контакт пак я няма ! А като отвора вратата светва плафона но не и лампа на таблото . Тя също така не светва и при контакт както и тази на колана . Значи давам Select/Instruments/Coding 07 и от 0000101 го правя 0002101 и коланите не светят.Също така давам Select/Elect.Door.Pasanger и на Еlect.Door.Driver/Coding 07 и от 0000176 го правя 0000240 и не светва лампа за отворена врата .Дали трябва първо да изключа автоматичното заключване може ли да имат 2те неща нещо общо ? Колата е Леон 2006 CanBus ако има значение ! Ако можете да ми кажете и къде да влезна да гледам тая ламбда сонда работи ли както трябва защото онази ден карах към 30 км на 3000 оборота и не светна чек ,а вчера карах само към 1км на 3000 оборота и светна и си ми дава една и съща грешка - Отворена верига !
- gtifen2012
- Автомобил: 1.8T AUM 2002
- Двигател:
грешка P1176 на ваг-кома
Периодично ми се повячва предимно на дълго каране извънградско тази грешка P1176 correction behind catalyst
скоро не ми се беше показвала но сега отново ми излезна тази грешка P1176
Някой имал ли е този проблем и успял ли е да го разреши
Golf MKIV 1.8T AUM
скоро не ми се беше показвала но сега отново ми излезна тази грешка P1176
Някой имал ли е този проблем и успял ли е да го разреши
Golf MKIV 1.8T AUM
- Ickoov
- Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
- Двигател: EJ20 2001
Re: грешка P1176 на ваг-кома
Виж последния пост тук: http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... -O2-sensor
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VAG-COM
pavlikianov написа:На Пасат 2002 се опитвам да включа звук при закл/откл на фабричната аларма както и да ми пищи при отваряне защото сега само мигат аварийните , както и да активирам обемните датчици, искам също и да включа функцията за вдигане на стъклата и евентуално на сваляне както и сигнализация за отворена врата на борд показателя. Проблема първо е че не мога да вляза в 46 Cent. Conv. откъдето мисля че се активират тези неща, вчера влязох но кабелът ми нещо изписа че иска драйвери и повече не искаше да работи, даде някакъв проблем, после тръгна пак но до днес не може да влиза там, в Engine, ABS , AutoHVAC ,Airbag влиза само не и там в Cent. Conv., пробвах и с друг кабел и пак така. Каква може да е причината! Благодаря предварително!
Аз пък искам точно обратното, при пускане и спиране на алармата с централното да не ми пищи сирената.ако разбереш как става сподели.Имам някакви идеи и аз ако направя нещо ще пиша.
Колеги помогнете с диагностицирането на проблема при едно тди AHF
над 120 забива муцуната и няма никаква мощност турбото изключва най-вероятно
и докато не се изгаси колата и да се запали на ново не се оправя проблема.
правихме лог на 11-ти канал забелязвам,че N75 над 2900 оборота блокира на 92.4 и не мърда повече
турбината пренадува ли или е нормално налягането
благодаря на отзовалите се!
над 120 забива муцуната и няма никаква мощност турбото изключва най-вероятно
и докато не се изгаси колата и да се запали на ново не се оправя проблема.
правихме лог на 11-ти канал забелязвам,че N75 над 2900 оборота блокира на 92.4 и не мърда повече
турбината пренадува ли или е нормално налягането
благодаря на отзовалите се!
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Пренадува зверски много!!!
С рестартиране оправяте проблема за кратко,но съвсем скоро ще я счупите ако не вземете спешни мерки!Н-75 е на 92,4% ,защото се мъчи да разтовари,но не може по ред причини - задръстен катализатро,блокирала геометрия,запушени колектори,проблем с управлението и т.н!

С рестартиране оправяте проблема за кратко,но съвсем скоро ще я счупите ако не вземете спешни мерки!Н-75 е на 92,4% ,защото се мъчи да разтовари,но не може по ред причини - задръстен катализатро,блокирала геометрия,запушени колектори,проблем с управлението и т.н!
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
колеги може ли кабел за ваг-ком 409.1 да работи с ваг-ком 1.2?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,искам да попитам нормални ли са тези стойности от vag-com,защото ми направи впечатление,че моите стойности се различават от тези на колегата в ето тази тема viewtopic.php?f=24&t=360570, притесняват ме тези 5,2mg\str на първи канал,също ми е интересно да знам какво означават стоиностите на 13 канал.Колата е голф 4 1,9TDI,AGR мотор ,4motion.Питам ,защото колата е малко мудничка,иначе центровката е добре,дебитомера също ,турбото надува в граници.
[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/831/sdc11687k.jpg/]
[/url]
Uploaded with ImageShack.us[/url]
Поздрави.
[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/831/sdc11687k.jpg/]

Uploaded with ImageShack.us[/url]
Поздрави.
Грешка на колата сеат ибиза 1.4 16в 2001
сега е закачих на диагностика и ми излезнаха 2 грешки които незнам какво са 17582 P1174 Trim гориво, банка 1 различно време на инжектиране и 2рата е 17598 - Linear O2 Sensor; Reference Voltage: Implausible.парвата грешка ми звучи като температурен сензор на системата за управление на двигателя(ако е така каде се намира този датчик
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Ламбда сонда ти е проблема ;)
ок а сега не ми паказва никакви грешки а само 1 00658 - Control Head 49-10 - No Communications - Intermittent която незнам за какво е ако знаете помогнете
- Rosko_4x4
- Автомобил:
- Двигател:
някои да знае как да вляза в компютъра на колата че някои умник е решил че не и трябва имобилаизер и са слагали някакви глупости вътре да лъжели компа и сега не мога да я закача казаха ми че някакво копче се слагало но каде точно ако някои знае ще е добре да обясни
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”