Добър вечер колеги, от 3 месеца притежавам VW PASSAT B5 1999 1.9 TDI AFN и се сблъсках с някои проблеми кои гледам са доста често срещани за модела. Та по темата имах и аз проблем както колегата @Milanov е имал "не ми свиреше зумера при забравени фарове" http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=88&t=23478&hilit=%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87&start=195 въпросният проблем го отстраних по описания от него начин. Но има и други дреболийки примерно не ми светва индикацията на таблото, че е отворена вратата, предполагам че и за него си има "микро ключе" което според мен е сдало багажа и за това не ми показва индикацията на таблото. Ако е така някой има ли представа какъв цвят е кабела и изобщо може ли да реша проблема както при случая със зумера?
Другият по странен проблем е, че по някога ми се заключат всичките врати, като мушна ключа в шофьорската врата (централното си работи нормално), а понякога не иска (заключа само шофьорската) врата... От дистанционното си заключва без проблем както и, като реша да заключа от багажника също си заключва без никакви проблеми...
Ако някой ми помогне да разреша поне част от тази тема ще му бъда много благодарен! :)
Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
- teac
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.9TDI AHF
Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
Микроключето е едно за плафона, зумера и таблото. Ако си решил един от проблемите, би трябвало да са решени и другите.
Смених микрето,но понеже имаше три крачета,запоих синия кабел за крачето точно под пъпката,червения за средното и повторих спойките на останалите.Като монтирах бравата плафона на вратата светна, но от бравата се чува едно тракане,май пластмасовите колелца се движат постоянно и шофьорската врата изобщо не може да се заключи. Идеи?
- teac
Презапои ли бравата отвътре?
Какво има да се презапоява отвътре?Ако имаш предвид микроключетата,които са вътре в бравата,да повторих спойките.Пропуснах да кажа,че преди да я свържа пробвах бравата с ключ и механизма за отключване и заключване работеше.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Здравейте, ако някой може да помогне ще съм му благодарен. Значи в повечето сервизи, които ида да питам ми искат на врата по 55 лв, да сменят микроключетата, че тези плафони да заработят..... Но това са 220 лв, което за мен си е цифра.... Та, ако някой знае някой които взима по-евтино, не казвам да ми се направи без пари, но 220 леа са много пари поне за мен.
Xaxy написа:Здравейте, ако някой може да помогне ще съм му благодарен. Значи в повечето сервизи, които ида да питам ми искат на врата по 55 лв, да сменят микроключетата, че тези плафони да заработят..... Но това са 220 лв, което за мен си е цифра.... Та, ако някой знае някой които взима по-евтино, не казвам да ми се направи без пари, но 220 леа са много пари поне за мен.
Защо искаш на всички врати?Едва ли всичките са проблемни.Но 55 лева са много.Една нова брава струва 65 лева.
Много, много, а работата по разглобяването ???? Или там е безплатно.
Пробий си отвори на колонките и монтирай външни бутони- само трябва да се вържат на точното място след цифровият сигнал.
Но е по просто в пъти.
Само за пробиването на 10мм отвор за тия бутони искат минимум по 10 лева на дупка.
Задната врата я разкоствах за да я припоявам- ако не знаеш какво правиш си е мамата.......... Направих я след като попрочетох.
Пробий си отвори на колонките и монтирай външни бутони- само трябва да се вържат на точното място след цифровият сигнал.
Но е по просто в пъти.
Само за пробиването на 10мм отвор за тия бутони искат минимум по 10 лева на дупка.
Задната врата я разкоствах за да я припоявам- ако не знаеш какво правиш си е мамата.......... Направих я след като попрочетох.
- Xaxy
lethal написа:Xaxy написа:Здравейте, ако някой може да помогне ще съм му благодарен. Значи в повечето сервизи, които ида да питам ми искат на врата по 55 лв, да сменят микроключетата, че тези плафони да заработят..... Но това са 220 лв, което за мен си е цифра.... Та, ако някой знае някой които взима по-евтино, не казвам да ми се направи без пари, но 220 леа са много пари поне за мен.
Защо искаш на всички врати?Едва ли всичките са проблемни.Но 55 лева са много.Една нова брава струва 65 лева.
Ами при този майстор,дето ходих ми вика всичките тряя се правят.....
- Xaxy
kossis написа:Много, много, а работата по разглобяването ???? Или там е безплатно.
Но е по просто в пъти.
Съгласен съм, да сваля корите всичко,само да му закарам ключетата го опрай,отколкот да дам 220 леа..... Аз искам,да си е оригинално всичко....
- teac
За по-евтино, пробвай сам. Не е голяма философия. Прочети тук там и ако не си с вързани ръце, ти гарантирам, че след първата врата за 30 минути ще сменяш ключе.
Последна промяна от teac на Вто 15 дек 2015 13:39, променено общо 1 път.
- Xaxy
Нямам поялник,а казаха ,че мхането на тавата е била,голям философия..
Работата по разглобяването и сглобявамето е не повече от час и половина.Микрето ,което трябва да де смени е 5 лева.Дали не е много?kossis написа:Много, много, а работата по разглобяването ???? Или там е безплатно.
- Xaxy
Съгласен съм, аз да сваля кората и тавата, а човек да опрай само ключето/тата, ще му дам ей така по 20 леа на ключе,но 55 леа на врата си е цифра...
- krasikrumov
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AWX 2003
Нов проблем! След като прочетох цялата тема и аз да попитам нещо. Проблемът е в предна лява (шофьорска) врата. При отворена врата нямам индикация на таблото за отворена врата, нямам зумер за забравени светлини и не светва централния плафон,но СВЕТИ осветлението под вратата!
С отвертка проверих микрето в бравата, отговарящо за отваряне и затваряне, работи си - осветлението под вратата гасне при всяко натискане на микрето и светва при отпускане. Централното ми работи нормално от ключа на вратата и от дистанционното (заключва и отключва всички врати). Всички прозорци се командват нормално, и от ключ, и от копчетата на вратата. Според мен най-вероятно е някаква връзка преди платката на вратата и след разклонението за осветлението под вратата, защото от време на време проблемът изчезва. Дайте си компетентното мнение преди да съм разкостил вратата :)
С отвертка проверих микрето в бравата, отговарящо за отваряне и затваряне, работи си - осветлението под вратата гасне при всяко натискане на микрето и светва при отпускане. Централното ми работи нормално от ключа на вратата и от дистанционното (заключва и отключва всички врати). Всички прозорци се командват нормално, и от ключ, и от копчетата на вратата. Според мен най-вероятно е някаква връзка преди платката на вратата и след разклонението за осветлението под вратата, защото от време на време проблемът изчезва. Дайте си компетентното мнение преди да съм разкостил вратата :)
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”