Здравейте, колеги, една бърза справка може ли да направим :)
Болката ми е следната: Миналия месец скъсах жило и прозореца на шофьорската ми врата спря да върви нагоре надолу. Преди да го занеса за смяна отварях вратата да видя какво става и покрай другото, ми направи впечатление, че релсите където вървят водачите са сухи и мръсни. Занесох го в сервиз, хората ми смениха жилото, не ми взеха много ... доволен останах. Обаче тези релси ме човъркаха и реших да отворя да видя какво са направили. Свалих нормалната кора на вратата (там се вкарах в друг филм - реших да пера и лепя тапицерията и в интерес на истината стана доста доволно), та свалих кората, после свалих и металната кора дето седи на нея моторчето и гледам - сложили ново жило, почистили релсите и малко гресчица даже намазали. Викам си евала ама дай и малко от мен. И колкото бяха сложили те и аз още толкова

. Същото упражнение и на пасажерската врата. Исках хубава профилактика да направя и да знам, че години няма да бутам нищо там. След като смазах всичко и се убедих, че е ок почнах да сглобявам. В един момент ми хрумва абе така и така профилактика правя - да взема и на бравите малко да им побая. Понеже те се свалят с малко по-специален инструмент (нямам такава звезда) викам си само ще ги напръскам със спрей за почистване и смазване. И май тук ми беше грешката. Напръсках и двете брави (и през дупката за ключа и там където захапват халката на купето) и сглобявам. И какво става като сглобявам - от шофьорската врата не работи централното, не светват и плафоните. От всичко което прочетох досега определено звучи на микроключе.
Някой съвети как да процедирам от тук нататък? Мисля да си купя звездата за бравата и да я сваля. Аз още преди това се канех да го направя за да разглобя и задна лява - там също като отварям вратата плафоните не светят. Но после какво - наистина ли от смазката ще се прецака ключето и няма да работи?! И ако е така мога ли да го оправя или направо две нови да взема (и за задната врата)? Понеже темата е много дълга не съм минавал всичко, гледах последните 2-3 страници и първите 7-8 като се запознавах конкретно с темата. Първите обаче са доста отдавна та не е актуално много информацията. Откъде мога да купя ключета и колко струват всъщност?
Ще съм благодарен за всякакви съвети, а ако някой иска и да бутне едно рамо съвсем няма да го върна