Проверка на реални километри

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Проверка на реални километри

Мнениеот Ljubon » Пет 09 сеп 2011 22:51

rudoni написа: истинските си вървят с мотора т.е. в ЕКУ.

А майсторите често ги сменят с други, като се усъмнят, че създават проблеми.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 19 сеп 2011 15:32

Според мен си е напълно нормално кола от 90-те години да е на 500 000+ , но тук в България естествено няма да ги видим тези 500к на таблото. щото някой като тръгне да си търси кола и обиколи няколко които са на 140000 примерно в автокъщата и види някоя която е на 500000 естесвено няма да се спре на нея. То е като цените които завършват на.99, някакси номера минава

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 19 сеп 2011 17:58

:shock :shock
Абе вие тия км ги нямате за нищо, тука 400-500к км се говорят като няма нищо :lol:
От няколко години се занимавам с коли и до сега не съм купил кола която да е над 330 000км, къде ги намирате тия по 500 000 незнам, колата която съм виждал на най-много километри е С-класа 2008-та която беше на 560 000, но това е кола която не е спряна от каране и за това е купена, такива коли специално тук са доста рядко и както някой много правилно спомена горе такива коли са само премиум клас на Ауди БМВ и Мерцедес, повечето нови лимузини на 2-3 години са на по 200-300 000км, но нещата при Голф Поло, дори пасат седят по много различен нащин, повечето коли от 2000-2001г рядко прехврълят 220-230к км и то доста карани. Последно изпратих Б4-ка на 190к и ауди 100 с метан уредба на 240к км всички реални, на коли за по 300-400 евро няма кой да върти километрите :wink:
И последно както казаха много хора горе километрите не са най-важното нещо в колата, моя голф го взех на 107000 с идеята че не са толкова, проверих го в представител ФВ и се оказаха точно толкова, колата я взех лично от една около 50 годишна лелка която ми се стори много симпатична и отговорна жена, бях много доволен докато колата не се отвори за обслужване в БГ, от 11 години предимно градско каране всичко де що можеше се беше задръстило, турбото с блокирала отдавна геометрия с толкова нагар че можеше да напълним половин кофа със сажди, по нафтовтие маркучи се разхождаха боклуци, катализотора беше толкова задръстен че едвам излизаха газовете :shock :shock маховика беше добре, но сега 40к км по-късно почна да се обажда. Изобщо възрастна кола на малко км означава градско каране, което означава само проблеми :screwy

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 19 сеп 2011 18:19

Aprilia написа::shock :shock

Колега, за километрите си прав, че не са най-важното!
А за това че няма коли дето са над 200 хил км. тука грешиш! Не се убижда, точно преди 2 години, когато копувах кола, от Сандански, в една автокъща, (Няма да пиша, името да не стане реклама) сИ харесах Ибиза 94 година, километража и беше от тия с цифрите дето се въртят, не с ония дигиталните, и пишеше 830 хил км. Покарах я, вървеше си, но беше с 2 врати и не я взех!
Та тогава попитах търговеца, дали въртят километражите, и той ми каза, че преди 2 дни докарали колите, и ще ги върнат тия дни, шот никой не купува колите!
МИнах след 2 седмици, пак през тази автокъща, шот там до нея има автомивка и си мия колата, и погледах пак същото Сеатче беше на 124 хил км, димек 700 хил, км са спестени!

п.п Не искам да създавам спор, просто казвам това което съм видял, и не казвам че няма коли с заводски или истински километри, всичко е до късмет! :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 19 сеп 2011 18:22

Aprilia написа::shock :shock
Абе вие тия км ги нямате за нищо, тука 400-500к км се говорят като няма нищо :lol:
От няколко години се занимавам с коли и до сега не съм купил кола която да е над 330 000км, къде ги намирате тия по 500 000 незнам, колата която съм виждал на най-много километри е С-класа 2008-та която беше на 560 000, но това е кола която не е спряна от каране и за това е купена, такива коли специално тук са доста рядко и както някой много правилно спомена горе такива коли са само премиум клас на Ауди БМВ и Мерцедес, повечето нови лимузини на 2-3 години са на по 200-300 000км, но нещата при Голф Поло, дори пасат седят по много различен нащин, повечето коли от 2000-2001г рядко прехврълят 220-230к км и то доста карани. Последно изпратих Б4-ка на 190к и ауди 100 с метан уредба на 240к км всички реални, на коли за по 300-400 евро няма кой да върти километрите :wink:
И последно както казаха много хора горе километрите не са най-важното нещо в колата, моя голф го взех на 107000 с идеята че не са толкова, проверих го в представител ФВ и се оказаха точно толкова, колата я взех лично от една около 50 годишна лелка която ми се стори много симпатична и отговорна жена, бях много доволен докато колата не се отвори за обслужване в БГ, от 11 години предимно градско каране всичко де що можеше се беше задръстило, турбото с блокирала отдавна геометрия с толкова нагар че можеше да напълним половин кофа със сажди, по нафтовтие маркучи се разхождаха боклуци, катализотора беше толкова задръстен че едвам излизаха газовете :shock :shock маховика беше добре, но сега 40к км по-късно почна да се обажда. Изобщо възрастна кола на малко км означава градско каране, което означава само проблеми :screwy

Браво за разяснението!! :да:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 19 сеп 2011 18:44

my heart iS iCe написа:и ще ги върнат тия дни, шот никой не купува колите!

...........

Последна промяна от Aprilia на Пон 19 сеп 2011 20:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пон 19 сеп 2011 19:27

Aprilia написа:

Тук не те е излъгал, ще си позволя малко оффтопик да разкажа интересна и поучителна история, пращам А4 фейслифт 2002-ра 2.5тди типтроник, колата на 275 000км (една от малкото коли които съм купил на толко мн километри), колата СВЕТИ като механика, мотора прашен няма помен от масло, типтроника включва като на нова кола, типторник облужен преди 30 000км ОТ..ДО, мотора и той обслужен тогава, външен вид на колата леко спорен, зажуленка поодраскана, да кажем захабена на външен вид, ключалките разбити (собственика я продава за да си вземе друга защото са правили 3 опита за 1 седмица да я крадат :shock ) но механиката много ми хареса (дадоха ми дори да я пробвам което за Италия е нещо много рядко, но казах че типторник кола без да пробвам няма да купя, без да си правя реклама обичам да продавам и изпращам изправни коли, не че понякога не се налага да пренебрегна това мое правило) та цената беше съобразена с това че колата не е в перфектно оптическо състояние (вътре беше ок, гледаш салона и не даваш над 180-200к, кожен без напуквания дупки и прекомерно износване) купих колата, продадох я на търговец в Пловдив след известно време ме пита колата има ли сервизна история в Италия понеже се налага да върти километрите, случката е следната отиват сериозни клиенти да си свалят колата от автовоза още при пристигнето и в БГ, поглеждат километража и казват, аууууу тази много карана :shock правят едно кръгче и виждат че всичко е наред, но си тръгват с думите 'а тя сега е добре ама с тия километри ще почне след 1 седмица проблеми да прави' :roll: въпросния търговец оправя визуално колата и я оставя да се продава на тези километри, който влезе да гледа колата (понеже привличаше внимание със стойка) казва 'аууууу тя на много км' :roll:
Какъв е извода, българина обича да бъде лъган, направи я на 200 000 (което не е голяма разлика) и колата се продаде за 1 седмица :wink:

Кой си мислиш, че ще ти повярва................. mhihi

Джамбазите са толкова изгладнели, че атакуват форумите хахахааа

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 19 сеп 2011 19:38

treniora написа:
Aprilia написа:

Тук не те е излъгал, ще си позволя малко оффтопик да разкажа интересна и поучителна история, пращам А4 фейслифт 2002-ра 2.5тди типтроник, колата на 275 000км (една от малкото коли които съм купил на толко мн километри), колата СВЕТИ като механика, мотора прашен няма помен от масло, типтроника включва като на нова кола, типторник облужен преди 30 000км ОТ..ДО, мотора и той обслужен тогава, външен вид на колата леко спорен, зажуленка поодраскана, да кажем захабена на външен вид, ключалките разбити (собственика я продава за да си вземе друга защото са правили 3 опита за 1 седмица да я крадат :shock ) но механиката много ми хареса (дадоха ми дори да я пробвам което за Италия е нещо много рядко, но казах че типторник кола без да пробвам няма да купя, без да си правя реклама обичам да продавам и изпращам изправни коли, не че понякога не се налага да пренебрегна това мое правило) та цената беше съобразена с това че колата не е в перфектно оптическо състояние (вътре беше ок, гледаш салона и не даваш над 180-200к, кожен без напуквания дупки и прекомерно износване) купих колата, продадох я на търговец в Пловдив след известно време ме пита колата има ли сервизна история в Италия понеже се налага да върти километрите, случката е следната отиват сериозни клиенти да си свалят колата от автовоза още при пристигнето и в БГ, поглеждат километража и казват, аууууу тази много карана :shock правят едно кръгче и виждат че всичко е наред, но си тръгват с думите 'а тя сега е добре ама с тия километри ще почне след 1 седмица проблеми да прави' :roll: въпросния търговец оправя визуално колата и я оставя да се продава на тези километри, който влезе да гледа колата (понеже привличаше внимание със стойка) казва 'аууууу тя на много км' :roll:
Какъв е извода, българина обича да бъде лъган, направи я на 200 000 (което не е голяма разлика) и колата се продаде за 1 седмица :wink:

Кой си мислиш, че ще ти повярва................. mhihi

Джамбазите са толкова изгладнели, че атакуват форумите хахахааа

еееех пусти манталитет........ викаш тати на мама не вярва а :bowdown
теб специално с каква оферта те атакувах че нещо съм пропуснал :Mr Green Fun
просто споделих опит с тези които не са плиткоумни и ще ме разберат, другите кат теб....наздраве и чисто нова ти пожелавам :beer

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 19 сеп 2011 20:12

Смея да твърдя,че имам поглед над много коли,купувани и карани не само в бг!Напълно си прав,българина е прост и иска да го лъжат!Това е неоспорим факт!Купувал съм кола на 891 000 км-Ауди-ми не можеш да му ги дадеш на тоя двигател-въртиш ключа и си пали и си върви и на 5-а си взима най-стръмните баири и така!Една кола години и километри не я плашат-плаши я само калпава поддръжка!!! Купих си преди месец и на 120 000-Фолксваген! Едната от бг,другата-не!Ако вярвате,че някой си купува нова кола и не я кара,може ама една на 100!Аз едно време като беден български студент въртях по около 50 000км на година...Европейците смятай как карат!Виждал съм 3 годишна бора на 760 000 км! Ако само можехте да си разберете истинските километри на колите...Истината е,че в бг масово се връщат километражи,но не за друго,ами заради акъла на българина(и джамбазина си е виновен де)!Има си и доста карани коли навсякъде.Намират се и на малко км обаче...Докато гледате километри и година на производство,читава кола трудно ще си купите... :wink:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 19 сеп 2011 20:27

Добре де къде ги виждате тия коли, да казах че и аз съм виждал С-класа на посочените 560к км ама съм виждал 1 кола и то си беше събитие, гледам по форумите европейците правят цели теми като преминат 500 000 снимат а-у има драма истерия, клипчета в ютуб с коли на по 400к като голямо събитие, а като чета темата оставам с впечатлението че всяка 2-ра кола е на по 500 -600 000 :roll: Една проста сметка, кола на 600 000км на 10 години по 60к на година по 5к на месец, 5к на месец са близо 200км на ден и то всеки ден в продължение на 10 години, всеки божи ден, това е огромно разстояние дори и за Европа, например от единия до другия край на Торино са около 100км, това означава всеки ден по 2 пъти :shock това дори само като време е ужасно много при положение че средната скорост на движение е около 80км/ч. Не казвам че няма такива хора, напротив има и то доста, но никой от тези хора не чака колата да направи 600 000км :wink: тук кола над 200 000 е вече стара и започват да се оглеждат за незабавната и смяна. Въпроса е че Торино е богат и развит град, надолу на юг наистина нещата са по-различни.
И пак казвам с горният пост исках просто да кажа че не всяка кола е на 500 000км както се опитва да се изтъкне в тази тема, но не съм казал че такива няма :wink:

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пон 19 сеп 2011 20:28

Случка от грубата БГ реалност...преди години си купихме първата и единствена за сега чисто нова кола турбо печка Орел Астериксм от Булвария...търкаляхме я 9 години - продадох я на 450 000 км! Пиеше литър масло на 1000 км. Преди да я продам беше започнал да се бели лака по тавана. Викам си чей да я оправя че да и взема хубави кинти. До нас има едно магазинче за авто бои. Дадох си номера на боята и ми връчиха картончето...Греда! Картончето нямаше нищо общо с цвета на колата...почна се едно чесане по главите...колата беше червен металик...викам дай тия всичките червени металици дето са за Орел-ите...дадоха ми две тестета червени металици само и единствено за Опел....Втора греда! Нито един не съвпадна!....чесането по главите стана яко дръгнене...накрая се ядосах, взех една база червен металик и я оходих цялостно....продадох си я по живо по здраво и след време след един случай ми дойде прозрението, че май сме си купили рециклирана кола!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 19 сеп 2011 20:30

Ем да за км съм съгласен, но след оглед на Г4 кво да видя - ми тя свети, ама свети на ново, а то какво - сменили: педали, мокет, повечето копчета и пластмасови елементи, волана претапициран.. и си кажеш ма тя верно на 140к...Да ама не..беше на над 400к след съответната проверка, поне е била 2009г на толква, сега на колко е никой не знае. Ми успех на жамбазина.

P.s Манталитет ама ако жамбо не ме излъже а си каже всичко какво и е и как е било за да знам , ще си я купя няма да е котка в чувал.. :beer

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пон 19 сеп 2011 20:35

Истината си е, че къв то ти е късмета според парите, тва ше си купиш. Ако ти харесва ше го ремонтираш до ново и ше се радваш на чисто нова кола втора употреба ;)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 19 сеп 2011 20:39

Всички сте прави колеги, давам прост пример, макър и извън темата!
Преди 1 месец говорих с позната от Канада, там си има бизнес, и ми каза че пътува от вкъщи до работата в едната посока 140 км в едната посока! И връщане 140 тури го 300км на ден!
Казва че всяка година сменя колата, шот тя кара нови на лизинг и ги подменя!
Това означава че в Бъглария едва ли идват чисто нови!
Просто изводите може да си ги правим сами!
Джамбазина за да я продаде тука, колата я купува за смешни пари, което значи че не си знае собствениците и боите! Това означава че стара кола читава, с оригинална боя, е мит, поне на 90 %
Така че не му мислете на колко км. са, гледайте ние да сме живи да ги тЪркаляме :mrgreen:

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пон 19 сеп 2011 20:43

Мисля, че това говори повече от думи..... :beer

Изображение

Изображение

П.П. колата от гаража ;)

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”