Здравейте колеги. От вчера, когато пуснах климатроника забелязах, че не духа изобщо (на нито един режим). Температура и останалите неща си се настройват, но въздух изобщо не влиза. Проверих от функциите на самия климатроник за грешки и дава тази - 4F9 Fresh Air Blower. Което всъщност ще рече, че проблема е във???
Между другото при завъртане на контакт на дисплея на климатроника излизат всички възможни чертички (едновременно) за изписване на информация по него. Чак след секунди показва информацията и може да се превключват режимите и стойностите, да се задава температура и т.н.
Проблем с климатроника - Голф 4 TDI 90ps ('98г.)
- Outfeed
- Автомобил: VW EOS
- Двигател: TSI
Re: Проблем с климатроника - Голф 4 TDI 90ps ('98г.)
Проблема го реших сам.
Мислех да откача акумулатора за известно време с цел да се изчисти проблема от тази грешка, но първо пробвах да махна бушона за климатроника от бушониерата. След това дадох контакт и с изненада открих, че започна да си духа. Изпробвах различните режими и сила на въздушната струя и всичко си беше ОК :) Сложих си обратно бушона, но грешката на климатроника при даване на контакт, обаче остана. За да я изчистя действах по инструкциите от тази тема: http://www.ekak-avto.bg/vwaudiseat/kak-da-nastrojvame-klimatronik-na-golf-iv
И вече всичко е наред.
Надявам се да съм полезен на някого с идея при подобна ситуация.
Мислех да откача акумулатора за известно време с цел да се изчисти проблема от тази грешка, но първо пробвах да махна бушона за климатроника от бушониерата. След това дадох контакт и с изненада открих, че започна да си духа. Изпробвах различните режими и сила на въздушната струя и всичко си беше ОК :) Сложих си обратно бушона, но грешката на климатроника при даване на контакт, обаче остана. За да я изчистя действах по инструкциите от тази тема: http://www.ekak-avto.bg/vwaudiseat/kak-da-nastrojvame-klimatronik-na-golf-iv
И вече всичко е наред.
Надявам се да съм полезен на някого с идея при подобна ситуация.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Fresh Air Blower-това е вентилатора,който вкарва въздух в купето.
Blow-духа....

Blow-духа....

- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
И аз да споделя, за да съм полезен на някой моя компресор ту включваше ту изключваше докато съвсем спря оказа се, че проблема е единия от трите бушона ,които са на плочката върху акумулатора беше нагорял. Почиствате + контактен спрей и слагате новия 30 амперов бушон.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добрев,и при мен включва и изключва конпресора.Бушонат на плочката е изгорял сменям го,веднага изгая при първото пускане
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”