проблем със средният разход на борда.

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
Bruny
Автомобил: VW Golf 1.9 TDI 150
Двигател: ARL

проблем със средният разход на борда.

Мнениеот Bruny » Вто 16 сеп 2014 16:04

здравейте колеги! имам странен проблем с разхода на борда и то само на средния . когато си карам да кажем че разхода е нормален макар и на 6-та с 100 не може да ми е 6.5. но когато колата е на място (светофар паркинг и тн.) и колата е запалена се започва нещо мн странно днес за 2 мин ми стигна до 22.4 и реших да изгася колата, поради причината че ако е вярно след 2 мин ще изгасна :mhihi . А когато тръгна започва да го сваля на секунда с по 0.1 л. но по този начин ми бърка и големия средния разход (когато се натисне ресет бутона 1 път без да се задържа). Някой идеи??? датчик ли е бъг ли е какво Е ? :horror

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: проблем със средният разход на борда.

Мнениеот phantom_ » Вто 16 сеп 2014 16:28

По принцип с бутона от долу се сменят борд компютрите-едният се занулява на 2 часа и след престой,като я запалиш и караш само градско е нормален този разход(дава ти го осреднен),а другия е постоянен(ти трябва да си го занулиш) и на него стойностите трудно се менят ,защото са изминати повече километри icon_idea

Потребителски аватар
Bruny
Автомобил: VW Golf 1.9 TDI 150
Двигател: ARL

Мнениеот Bruny » Вто 16 сеп 2014 20:13

не можеш да ме обедиш, че среден разход 22-23 е нормално... това да не ти е моментен ...

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Сря 17 сеп 2014 8:38

Напълно нормално си е. То ако се движиш на 1-ва с 2-3 км/ч колко очакваш да изхарчи за 100 км? А на място би трябвало да ти показва разхода в литри за час (при мен е 0.6-0.7 литра на час с автомобила от гаража). Не знам с какъв автомобил си, но ако ти показва разхода в литри на 100 км. до като си на място (по-старите бордови го показват така), то не трябва грам да те притеснява, най-малкото защото не се движиш, следователно е логично в този момент разхода да клони към безкрайност :mhihi Карай си и си свиркай, всичко е 6 :smile

Редакция: Сега забелязах, че говориш не за моментния, а за усреднения разход. Но там логиката е същата - смята количество изгорено гориво за определен брой изминати километри. Още в началото, когато тръгваш изминатите километрите са малко и следователно резултата е силно зависим от моментното изгорено количество гориво. С натрупване на изминати километри все по-слабо се изменя средния разход от моментото потребление на гориво. Така че както казах - всичко е 6, карай си и си свиркай. А за това, че имаш два трип-а за отчитане, колегата по-горе го е обяснил.

Потребителски аватар
pepo_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo_1986 » Съб 01 ное 2014 9:32

ако е запалиш и седиш на място ще ти стигне средния до 99.9,моя е стигал до 64.8 до толкова съм го забелязал просто .А л/ч трябва да ти е 0.5 при студено време първо палене ми е 2.2 и веднага почва да пада

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Съб 01 ное 2014 12:00

Bruny написа:не можеш да ме обедиш, че среден разход 22-23 е нормално... това да не ти е моментен ...

А след като и други ти го пишат Убеден ли си? :mhihi

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”