АБФ двигател спря в движение! Не пали?
АБФ двигател спря в движение! Не пали?
Двигателя е 2.0 150 к.с 16V Сложен е на купе от ауди попринцип човека който му закачи електрониката е доста способен но работи за военните и е трудно да намери време да дойде да го погледне. За това търся някой който би ми помогнал смених всичко вазможно импулсен датчик, датчик на ХОЛ, кабели Бобина,дистрибуторна капачка. При търсенето на проблема намерих изгорял кондензатор на компютъра на колата разбира се веднага го занесох на ремонт и ми беше гарантирано че е оправен.Не знам каде да търся повредата вече, двигателя само върти и не дава признаци на живот! Някакви предложения?
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Re: АБФ двигател спря в движение! Не пали?
Помпа за гориво?
Извинявам се забравих да спомена колата е с обикновена газова и когато угасна в движение се движеше на газ и съм я пробвал да я запаля и на газ и на бензин няма разлика.Доколкото си спомня се чиваше и помпата като дам на контакт за това не съм я проверявал.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Смени я пак, щото си купил ефтината и е изкарала 1 месец.И сега си купи хубава бобина, но пътво виж като искараш кабелите дали хвърля искра пти въртене на сратрера.
Колата въобще и не запали какъв един месец проверявах на сякаде и с двете бобини не дава никаква искра!
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Бобината ти е с вграден комутатор.Изкарай кабела, който излиза от бобината и отива към дистрибуторната капачка.Сложи го на колектора и някой да вътри.Ако няма ток вземи от някъде работеща бобина и пробвай.Ако пак няма тогава отиваш към мотора.Имаш делко (май така се викаше).може там да е проблема.Няма ли ток колата ще запали на кукуво лято.Дано там да е проблема.Но не пречи да видиш дали ангренажния ремък е здрав.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ангренажа е прехварлил заб,провери го 

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”