Стоп машинка -Стоп светлини VW BORA

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
salionito1
Автомобил: Bora
Двигател: AZD 2002

Стоп машинка -Стоп светлини VW BORA

Мнениеот salionito1 » Сря 21 дек 2016 20:36

Здравейте верни -Фалве- фенове имам малък проблем и се надявам някой да ме светне как да се справя Като начало изгоря крушка с две светлини за стопа отзад чак беше опушена смених я - Не свети ни габарит ни стоп -После спря и от другата страна само стопа- Габарита си свети - После светна EPC на таблото Средния стоп стана на три от двете страни свети габарит а в средата си е стоп- Габарита свети дори да не са включени светлините Закачих на компютъра показа - стоп машинка . Смених я не светна остана си така , мисля си че има прекъснати кабели . Някой да има идея Благодаря предварително.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Стоп машинка -Стоп светлини VW BORA

Мнениеот kris11 » Чет 22 дек 2016 20:00

Няма как да има прекъснати кабели - - не си с комби
Рови и мери за всеки заден фар какво има при габарит и при стоп. Огледай замасяването на всеки заден фар.Огледай и лампите за габарит и стоп Без измервне няма да стане.
Ако не ти се занимава с измервания - лампи долу на 2 та задни " фара" - тия за габарит и за стоп и слагаш 1 по една

salionito1

Мнениеот salionito1 » Чет 22 дек 2016 20:07

Колата е комби сега забелязах че не съм оточнил това . При това положение кабелите се прекъсват горе на маншона нали при мен са два доста тънки опитах се да изкарам единия край не успях,нали сега е студено и се отказах .Чудя се къде е масата към купето и как мога да проверя дали я има. Немога да отида на майстор просто нямам време работя в сверата на туризма а там почивки няма по това време на годината за това питам тук ясно е иначе че работа си е за жичкаажия

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 23 дек 2016 13:09

salionito1 написа:Колата е комби сега забелязах че не съм оточнил това . При това положение кабелите се прекъсват горе на маншона

Това обяснява дискотеката в 3 я стоп. Пробвай да му откачиш куплунга горе в стопа за проба.Иначе в студа проводниците в маншона са на дърво.В левия маншон / по посока на движение /е шлаухката за пръскалката. Амавтози студ ремонт само в гараж е възможен. Поне се опитай да откачиш маншона и да изолираш накъсаното и заголено.

salionito1

Мнениеот salionito1 » Нед 25 дек 2016 23:37

---- РЕШЕНО ---Сега да обясня какво се случи всъщност ,макар че е ме е срам да кажа пуснах и тема но те винаги са в полза на някой така че никога не е излищна По гора описах как стана какви истории имах с тази стоп машинка междо другото когато копувате стоп машинка важно е тя да е с същата букса стават просто са различни модели от които едната е с отключване оригиналната ми беше такава http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... ht-switch- ако и вашта е такава не се притеснявайте да вземете по новия модел който го слагаш и караш но задалжително при монтажа гледате посоката едната страна е заострена тя е нагоре вижда се ясно на дупката в която влиза машинката завъртате докато щракне иначе не работи -това важи и за двата модела стоп машинки . При бора комби в маншоните на задната врата има захранване за среден стоп ,чистачка и маркуч за пърскалката това е светлините са си по купето няма как да се скъсат при нормална експлоатация !!!! Когато изгори една светлина отзад компа не реагира но при три изгорели средния стоп става два габарита от страни и сто в средата същевременно на тъблото светва EPC -при мен проблема беше изгоряла стоп светлина отзад и дефектна крушка която свети от ляво но не и на дясно и то само габарит защото е с две светлини после изгаря стоп светлината от ляво остава габарит , светна ми EPC средния стоп стана на три на диагностика оня ми каза изгоряла стоп машинка толкова му разбира човека от англииски след като я смених и видях че не става я закачихме с един приятел и там пишеше BREACK SWITCH SIGNAL INPULSIBLE или нещо такова но не и че е изгоряла купих си две нови крушки смених ги и толкова . Благодаря на КРИС за това че се включи в темата .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 27 дек 2016 14:43

Моля , моля - нали е затова форума - за взаимопомощ.
Само да добавя нещо - когато се сменя стопмашинка с нова - регулира се хода на машинката ,така,че при съвсем леко натискане на педала да светват стоповете.Бутона на ст.маш. е като на тресчотка /натискаш по-силно надолу и прещраква с 1 зъб.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”