Колата е: VW Golf 3 GTI 115hp (2E) 92г.

От както съм взел колата (април тази година) перката беше разбита и бучеше. След като обаче сдаде фира преди седмица, я смених с нова.
Първо нека започна от там, че..... Новата перка е със стандартната букса - 3 пина.. а старата, понеже колата е със Италиански климатик "Diavia" беше с 4 крачета.
Кабелите които вървят са 2 главни - Кафяв, Тъмно син (- и +) и два, които на старото моторче на перката ги свързваше едно съпротивление са Зелен и Светло син (най-вероятно за степените). На новата перка ги подкарах като двата основни за + и - ги сложих на крайните пинове, а двата които са за степените ги събрах и вързах на средния пин. (Не знам дали това е правилния начин, ако тук ми е грешката някой да казва как е.)

От 2 дена имам кофти проблем с прословутата перка. След всяко връщане на контакт след като мотора е бил запален (дори за секунди) и перката стартира и се върти в продължение на 10 минути и спира... и това постоянно!!! Ако дам на контакт и перката спира да върти веднага, но ако пак изключа контакта пак започва. Дразнещо е, започва да ми пада акумулатора вече.
Къде може да е проблема според Вас? На някой случвало ли му се е? Кое е най-съмнителното, което да погледна първо и т.н. Всякакви съвети ще са ми полезни.
Може ли да е от темп. датчик, който е на радиатора???
Може ли да е от управляващия блок на перката (някое реле да е изпаткало)
Може ли грешно да съм вързал кабелите?
Чрез рестарт на компютъра би ли могло да се оправи? (Четох в нета преди малко за други такива случай и там даваха този съвет ... та за това питам)