vcds 12.12.0 не се свързва
vcds 12.12.0 не се свързва
здравейте колеги имам vcds 12.12.0 закупена от форума пробвал съм я на голф 3,4 ,пасат б5 , ауди q7 и си работеше супер , но днес пробвах да закача един пасат 4 б5 1.9 тди 110к.с и греда ... прикачам файл за да се види какво ми изписа.Ако някои знае как да отстраня роблема да казва . Благодаря!!!
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vcds 12.12.0 не се свързва
Откачи неоригиналното радио и ще се вържеш с колата
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
разгледай буксата внимателно отзад,да няма откачени кабели.................
и това го пробвах, няма проблем с буксата ,пробвах и на запалена кола пак не става... комфорт модула преди няколко дни ми се беше наводнил( изсуших го и си раоти само алармата не пищи) ,но всичко друго е ок не знам дали има нещо общо с него , няма изгорели бушони ..
четох из форуми че ако откачиш буксата на АБС се свързваш без проблем ,но не съм робвал вече съм склонен да пробвам всичко ,ако някои има идеи да предлага ...
четох из форуми че ако откачиш буксата на АБС се свързваш без проблем ,но не съм робвал вече съм склонен да пробвам всичко ,ако някои има идеи да предлага ...
Споделям за колегите които имат подобен проблем, оказа се вярно това, че ако откачиш буксата на Abs и vag com се връзва.. Луда работа..
Но остана въпроса сега със свалена букса как да обезвъздуша ABS модула?!!
Но остана въпроса сега със свалена букса как да обезвъздуша ABS модула?!!
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
с машина е най лесно и бързо,нещо обаче не казваш докрай-никога не съм имал подобен проблем с лицензиран vcds
защо трябва да се обезвъздушава АБС модула?
защо трябва да се обезвъздушава АБС модула?
Въпроса за ABS е в това че на вярно знаеш, че имат една слаба маса в електрониката която се презапоява, та Влади я направи, но за " по лесно" свалихме цялата помпа за да демонтирани електронния модул и така...
Последна промяна от IvanMan на Чет 31 окт 2019 21:08, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
защо не започна с това
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вероятно пак ще се сваля цялата помпа...
Да, няма да навлизам в подробности, защото темата беше пусната за съвсем друго, вече е ясно защо не може да се върже vcds, дано е от полза за някои колега, По здрави!!!
- messut
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
- Двигател: AVG 1999
За да не отворя нова тема ще ползвам тази. Ваг Кома ми е версия 17.8.0.1. Скоро закупих Ауди А4 Б7 2.0 тди 170 коня. При свързване с Ваг Кома и тестването изписваше К2- short to ground. Влизаше само в Двигател, Еърбега и Абс контролера. при откачане и закачане на клемата на акумулатора проблема се оправя, но не след дълго пак същия проблем. от какво може да е? Явно някоя система се активира след известно време и заземява К2 линията. Радиото е оригинално. Пробвал съм с откачане на буксата, но не става. При всяка диагностика трябва да откача и закача клемата на акумулатора.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”