Здравейте, май ще трябва да сменям батерията на единият ключ на Пасат 7, 2013г. Гледах клипове, не е проблем - ще я сменя. Въпросът ми е - после трябва ли нещо "синхронизиране", "сдвояване", или каквото и да е, защото имам 2 ключа и искам и 2та да работят.
Благодаря!
Смяна на батерия на ключа на пасат 7.
- piron45
- Автомобил: VW Touran 1_9 TDI DSG
- Двигател: BKC 2005
Re: Смяна на батерия на ключа на пасат 7.
Не би трябвало да има проблем. Сменял съм няколко пъти батерии на моите дистанционни и няма никакъв проблем.
-
- Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
- Двигател: CFGB + BKD
Преди няколко месеца сменах, не изисква нищо, просто сменяш.
Здравейте, отново!
Вадя пак тази тема, защото този уикенд бях на "далечно гости". Пристигнах в петък, а си тръгнах в неделя. На тръгване щракам-щракам с дистанционното и няма отключване. Подготвен съм за тази ситуация и имам батерия в подлакътника. Само трябва да отключа с ключа. Да, ама не мога да махна капачето на ключалката. Опитвах с ключ,с отвертка, може би ме беше страх да напъна,, но не можах да го махна. Един от групата, дето бяхме там беше с Пасат 6 и извади батерията от неговото дистанционно, сложихме я на моето, отключих си колата, върнах му я, взех си моята нова батерия от барчето и всичко приключи.
Друг от групата беше с Октавия(2010-2012г.) и ме попита - не ми ли изписва нещо, някъде, че батерията е на отиване, на него му показвало!
Има ли някакво предупреждение, че батерията свършва, освен "не можеш да отключих отдалече"?
Другото решение е новата батерия-в портфейла!
Благодаря!
Вадя пак тази тема, защото този уикенд бях на "далечно гости". Пристигнах в петък, а си тръгнах в неделя. На тръгване щракам-щракам с дистанционното и няма отключване. Подготвен съм за тази ситуация и имам батерия в подлакътника. Само трябва да отключа с ключа. Да, ама не мога да махна капачето на ключалката. Опитвах с ключ,с отвертка, може би ме беше страх да напъна,, но не можах да го махна. Един от групата, дето бяхме там беше с Пасат 6 и извади батерията от неговото дистанционно, сложихме я на моето, отключих си колата, върнах му я, взех си моята нова батерия от барчето и всичко приключи.
Друг от групата беше с Октавия(2010-2012г.) и ме попита - не ми ли изписва нещо, някъде, че батерията е на отиване, на него му показвало!
Има ли някакво предупреждение, че батерията свършва, освен "не можеш да отключих отдалече"?
Другото решение е новата батерия-в портфейла!
Благодаря!
Наскоро и аз попаднах в същата ситуация. Няма предупреждение, просто спира да отключва. Капачето се отделя много лесно, отдолу има нещо като палче, което се натиска с ключа и го освобождава(погледни отдолу на капачето и ще го видиш), не иска сила, нито напъване, нито блъскане, иначе рискуваш да одереш вратата, капачето или да счупиш пластмасовия ключ.
Да, видях че отдолу на капачето има прорез, но не смеех да натисна повече.
Трябва отдолу, през прореза да се натисне "нагоре" зъбче и тогава да дръпнеш "навън", за да махнеш капачето, или трябва да мушнеш ключ в прореза и да дърпаш капачето?
Трябва отдолу, през прореза да се натисне "нагоре" зъбче и тогава да дръпнеш "навън", за да махнеш капачето, или трябва да мушнеш ключ в прореза и да дърпаш капачето?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
На моята на таблото изписва ( но не е фв, ауди е)
Сега една от причините "внезапно" да откаже дистанционното е, че един път батерията е била вече леко пътник, но втората влошаваща причина е студа. Ако сте били навън или по някаква причина дистанционното е било на студено цяла нощ и т.н.
Значи дистанционното да се "постопли" ( как да стане -там друга тема, въображение трябва или най-малко батерийката да се извади и позагрее ) и често има остатъчен волтаж да отключи . За повече - нова батерия.
Сега една от причините "внезапно" да откаже дистанционното е, че един път батерията е била вече леко пътник, но втората влошаваща причина е студа. Ако сте били навън или по някаква причина дистанционното е било на студено цяла нощ и т.н.
Значи дистанционното да се "постопли" ( как да стане -там друга тема, въображение трябва или най-малко батерийката да се извади и позагрее ) и често има остатъчен волтаж да отключи . За повече - нова батерия.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
На мен последно като ми "падна" батерията ми отключваше само петата врата.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”