Здравейте. Става въпрос за голф 3 ГТ 96-та от Италия. Тази аларма никога не съм я чувал да издаде звук. Централното си работи, комфорт модулът за стъклата също. Проблемът е, че нито при разклащане, нито при отваряне на врата с ключа се задейства сирената. Дори мигачите не мигат, просто си отваряш с ключа и влизаш без гък и мък. Иначе когато отключваш и заключваш с алармата, мигачите си премигват. Когато останеш в колата и заключиш, при мърдане започва да мига индикаторът на мигачите. Не съм се хващал да проверявам сирената, но имам чувството, че има нещо странно в цялата тази работа. В купето има 2 обемни датчика(доколкото знам са такива), за шоков незнам да има, но той обикновенно е в корпусът на самата аларма.(не съм го отварял)
Въпросът ми е: Какво е нормално да прави тази аларма?
Аларма. Централното работи, но няма звуков сигнал??
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Аларма. Централното работи, но няма звуков сигнал??
Някои половерчета имат ключ за алармата, от който се изключва звука, може и при теб да е така 

- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж и някоя жица при акумулатора да не се откачила.При мене си спомням,че беше от една жица при клемите 

- Lookout2
- Автомобил: vw mk3 gti 115h
- Двигател: 2e 1992g
Така при мен кутията с ключа който включва и изключва алармата е пре двг.Отгоре на нея има малък капак който държи и гумения оплътнител на кабелите които влизат вътре-под този капак имам доста като брой мънички превклюватели като елбушон те из/включват различни опции на алармата.Има и втори вариант - звука да е изключен от дистанционното ако е с 2 или повече копчета-на старият ми автомобил чрез различна комбинация от натискане на двете едновременно или при вкл. на алармата при подаден контакт и др. такива тя променяше режима си на работа.
Провери сам или отиди при специалисти преди да се набуташ за сирена.Успех
Провери сам или отиди при специалисти преди да се набуташ за сирена.Успех
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
При мен колега, сирената не беше добре изолирана и с течение на времето се беше напълнила с вода и гадости.В следствие на което беше спряла да свири.Иначе си работеше алармата.Ходих и ми я смениха с нова.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Утре ще сваля сирената да я пробвам.
Сега ме интересува какво трябва да прави тази аларма, кога пищи, кога мига, с какви датчици работи и изобщо към къде е вързана - всички врати, багажник, преден капак?
Ако е нужно мога да отворя дистанционното да кажа ако има някакъв номер, за да не говорим така наизуст?
Сега ме интересува какво трябва да прави тази аларма, кога пищи, кога мига, с какви датчици работи и изобщо към къде е вързана - всички врати, багажник, преден капак?
Ако е нужно мога да отворя дистанционното да кажа ако има някакъв номер, за да не говорим така наизуст?
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
и какво стана ,че имам същия проблем
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
в Италия е забранено да пищят алармите 

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нищо не съм правил още по въпроса. Трафиканте, какво е лечението? Защо са сложили сирена, като няма да пищи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Знам, че темата е стара, но имам същия проблем.
При мен май спря да квичи след разкачане на акумулатора за по-продължително време, уж да рисетна компа. Сега си примигва при отключване и заключване, но ни звук ни стон.
Някакви идеи?
При мен май спря да квичи след разкачане на акумулатора за по-продължително време, уж да рисетна компа. Сега си примигва при отключване и заключване, но ни звук ни стон.
Някакви идеи?
- sartana
- Автомобил: Bora TDI
- Двигател:
При мен по подразбиране си нямаше звуков сигнал при отключване-заключване, с vag-com си пуснах да пищи при заключване само.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”