Здравейте! Имам голям проблем с ел стъклата на един Пасат б5 комби 1.9 тди- нито се свалят, нито се вдигат (от както го купих е така - преди около месец) Проверихме моторчетата на стъклата на акумулатора и си работят. Няма скъсани жила или нещо друго, с друг комфорт модул също не мърдат, не знам вече къде да търся проблема.
Между другото само предните прозорци са с ел. стъкла, отзад са с ръчки, а на шофьорската врата има 4 копчета за 4 Ел. стъкла, но те са само 2 ?!?
И като натискам копчетата за предните стъкла се чува само цъкане, но не помръдват.
Имате ли някаква идея къде може да се търси проблема ?
Проблем с ел. стъкла Пасат б5 комби
Проблем с ел. стъкла Пасат б5 комби
Последна промяна от radotom на Пет 06 дек 2024 15:51, променено общо 1 път.
Причина: Преместена в правилен раздел и допълнено заглавие
Причина: Преместена в правилен раздел и допълнено заглавие
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблем с ел. стъкла Пасат б5 комби
кабеляка в маншоните на вратите. .
Другото е комфорт модула под краката и предната седалка, но си го сменял пишеш. Има 2 вида комфорт м. за 2 и за 4 стъкла с различен брой куплунзи.
Другото е комфорт модула под краката и предната седалка, но си го сменял пишеш. Има 2 вида комфорт м. за 2 и за 4 стъкла с различен брой куплунзи.
Здравейте,и аз се сблъсках с подобен проблем,отказаха ми и четирите Ел стъкла нито се смъкват нито се вдигат.
Четох доста по темата и бях убеден че е комфорт модула затова го извадих ,сух чист все едно сега е произведен но нищо викам си заминал е и си купих друг със същия номер ,слагам го но никакъв ефект .
Моля някой да ме насочи къде би могло да е проблема.
Проверих маншоните на четирите врати ,бушони, но незнам вече къде да търся заека .
Четох доста по темата и бях убеден че е комфорт модула затова го извадих ,сух чист все едно сега е произведен но нищо викам си заминал е и си купих друг със същия номер ,слагам го но никакъв ефект .
Моля някой да ме насочи къде би могло да е проблема.
Проверих маншоните на четирите врати ,бушони, но незнам вече къде да търся заека .
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
почни от наи елементарното бушона от дясно на ляво наи горния ред малките бушони 3 ред 2ри и 3 ти от горе на долу 10 амперови са , след това извадете комфорт модула и проверете инсталацията изгниват връзките и както изглежда добре като дръпнеш кабелите се разпадат, по принцип има и диагностика към модула може да се пробва с нея какво вижда и какво не , може и с мултицет на can - линията да се забучи да се види комуникацията като наи елементарен тест тънки оранжеви кабели с кафява и зелена лента мисля че бяха. Ако си от варненска околия пиши на лично ще помогна с каквото мога
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Както се спомена , редът е бушони, комфорт, бутони и кабели.
При кабели се хваща понякога , като се поотвори вратата един по-леко, после малко повече .
При кабели се хваща понякога , като се поотвори вратата един по-леко, после малко повече .
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Винаги можеш да тестваш и с ключа, вкарваш в ключалката завърташ на ляво за да отключиш и задържаш в крайна лява позиция(ако комфорт модула го поддържа, трябва да свали всички стъкла) така можеш да видиш дали бутоните ти правят магарии.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”