Алтернатор на голф 4 1.9тди 4motion agr мотор 90к.с
-
- Автомобил:
- Двигател:
Алтернатор на голф 4 1.9тди 4motion agr мотор 90к.с
Здравейте, искам да попитам,защо на 16 канал на вагком ми показва,че алтернатора е натоварен на 99,6 процента.Тази стоиност не се промня и винаги си е толкова.По принцип зареждането е нормално,сменена е ролката нямам проблеми с палени и т.н.Но вече е зима а аз имам подгрев на антифриза и до колкото знам динамото трябва да има резерв за да сработи тази система.Ако някои е имал подобен проблем моля да сподели.Поздрави.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Алтернатор на голф 4 1.9тди 4motion agr мотор 90к.с
Да не са ти сменили фрайлауф шайбата с обикновена, или да е блокирала и новата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не е обикновена и със сигурност работи.Ако има някои с AGR-мотор да сподели неговите показания.Ако някои знае кое е релето за подгрев на антифриза(подгрвните свещи) също ще ми е от полза.Поздрави.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Дефинирай "натоварен" - механично,електрически ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами натоварен електрически на 99.6%.Гледахме на пасат 3 и там натоварването си беше около 30%,не знам как трябва да е при голф 4 ,затова ако някой има наблюдение да сподели.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Май и аз ще я погледна на 16-ти ще кажа....
AHF мотор съм!
AHF мотор съм!
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
На мойта 4-ка АЛХ мотор с 120 ампера динамо стои на около 24 %
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
А не допускаш ли ,че акумулатора може да ти е слаб и затова генератора да работи на макс в стремеж да го зарежда?Огледай и него замери при студен старт сутрин до колко пада напрежението както и преди самото палене!
- pepi_iliev
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
- Двигател: AGR
Веднага ти казвам къде ти е проблема. Просто не достига информация до компютъра на колата, на колко процента е натоварен алтернатора. Решението е да се пусне необходимият кабел от алтернатора до ECU-то на колата.
При мен беше по същия начин. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега, ще видя на кой пин на компа влиза това кабелче. Не знам дали ще го направя веднага но ще пиша като се реши проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,вчера се опитах да видя има ли връзка между алтернатора и комп.Видях, че според аутодата от алтернатора до комп.би трвбвало да върви кафяво червен кабел и да влиза на 22 пин на комп,е да ама като махнах големия куплунг на комп нещата се разминаваха.Явно някъде бъркам. Ако някой по знаещ мо се занимава да провери каде ми е грешкате, ще съм много благодарен.Весели празници.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах къде ми е грешката, гледал съм грешна година.Сега според аутодата и толерансдата трябва да влиза червенокафяв кабел но на 38пин,тия дни пак ше разколачвам и ще пиша.Весели празници. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, до преди малко се ровех из колата и връзката между комп.и динамото я има(прозвънях с мултицета) и въпреки това според vag-com динамото е натоварено на 99,6%.Според мен проблема е в динамото,съмнявам се да е в комп.Някои знаели какви сигнали се изпращат до ecu-то и как точно се формират от динамото.Също така през лятото в топлото от време на време ми пресветва лампата за зареждането на тихи обороти(по това съдя,че проблема ми е в алтернатора),сега в студа нямам проблеми.Казаха ми ,че това с пресветването на лампата се дължи на реле регулатора(не е наред).Може ли и от него да се изпраща информация и до ecu-то и да се шашават нещата?Поздрави.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега направи ли някакви замервания на акумулатора?Колко зарежда на празен ход,колко зарежда на 2000 об със включени консуматори и без ?Замери ли пада при палене?
Не че и генератора не може да има проблем ,но започни първо с замерване да разбереш какво става тогава провери по-вероятния източник и карай по веригата!Проблема може да ти е в акумулатора ти взе да ровиш Екуто!
Не че и генератора не може да има проблем ,но започни първо с замерване да разбереш какво става тогава провери по-вероятния източник и карай по веригата!Проблема може да ти е в акумулатора ти взе да ровиш Екуто!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Със сигурност проблема не е в акумулатора.Някои знае ли какво трябва да излиза на въпросното кабелче(това което влиза в комп.) от динамото, предполагам някакво напрежение и колко трябва да е.Поздрави.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”