Проблем с зареждането на динамото.. Пассат Б3
- vw 1.6TDI
- Автомобил: Vw Corrado 2 9 vr6
- Двигател: Abv 1992
Проблем с зареждането на динамото.. Пассат Б3
Здравейте колеги..! Имам следния проблем: Колата е пассат б3 1.6тди 1990г. От известно време динамото на моменти не зарежда акумолатора..ходих при майстор който се занимава с ел на коли..и първо ме попита дали когато дам на контакт лампата на акумулатора светва..а тя от скоро взе да не светва винаги и му казах 4е от време на време не свете...а когато не ми свети лампата когато запаля динамото не зарежда изобщо акумулатора...след това ми каза да я вкарам в много високи обороти а той през това време измерваше и хоп динамото почна да зарежда...той ми каза 4е можело да е таблота от тази лампа..имало някаква верига която чрез тази лампа се отваря и динамото изпраща ток към акумулатора.. възможно ли е това и някой имал ли е такъв проблем !! ? Благодаря предварително :)
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Re: Проблем с зареждането на динамото.. Пассат Б3
Възможно е.Аз имах такъв проблем.На платката на таблото има два мощни резистора през които минава възбуждането на генератора.Спойките на тези резистори,както и на светодиода който индикира зареждането на акумулатора може да са пропукани.Презапой ги и вероятно ще си решиш проблема.
- vw 1.6TDI
- Автомобил: Vw Corrado 2 9 vr6
- Двигател: Abv 1992
Благодаря утре ще ги видя и ще пиша да споделя! Поздрави :)
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
А след това виж къде точно е прекъсната синята тънка жичка, по която минава възбуждането на генератора.
Ето една тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=299164&hilit=%D1%81%D0%B8%D0%BD+%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB
Премествам в по-правилния раздел
Ето една тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=299164&hilit=%D1%81%D0%B8%D0%BD+%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB
Премествам в по-правилния раздел