Искам да попитам правилно ли прочитам пин кода за да обуча нов ключ. Колата е на един колега, октавия 2 по кан линия.
Когато дам на Read Security Access Code нищо не ми изкача и програмата забива както се вижда на 1-вата снимка.
Ако дам на Read/Write IMMO data (2 снимка) прочита някакъв пин, но той ли е който ми трябва?? Както се вижда колата има 2 обучени ключа, но единия явно не са му го дали на колегата когато си я е купил.
Благодаря колеги.
Прочитане на пин по CAN с ваг командер
Re: Прочитане на пин по CAN с ваг командер
Никой ли не знае, не бива да се правят експерименти с тези неща особено на чужди коли 

-
- Автомобил: Golf 5
- Двигател:
Колега , за шкода не знам , но ако ти се намира някакъв Kkl кабел ( от тия сините) няма значение сериал или усб пробвай тази програма https://www.dropbox.com/s/63vu6v28uaxdmjb/VAG.exe , на vw-ta с vdo табло с иммо 3 работи без проблем , предполагам и на тази шкода ще стане..
Свързваш кабела , натискаш dash , след това read eeprom , и отдолу ще ти излезе https://www.dropbox.com/s/cmk8gozz61x8fd9/snimkaa.jpg ( съжалявам за изтритите участъци , но това е епром-а на чужда кола , и не е коректно да се вижда вин и тн :) )
Ако имаш нужда от допълнителни инструкции пиши ми лично
Дано се получи!
Edit: Ох , ама тая шкода май е с immo 4 , ако да - няма да стане! Ако е с иммо3 би трябвало да стане
Свързваш кабела , натискаш dash , след това read eeprom , и отдолу ще ти излезе https://www.dropbox.com/s/cmk8gozz61x8fd9/snimkaa.jpg ( съжалявам за изтритите участъци , но това е епром-а на чужда кола , и не е коректно да се вижда вин и тн :) )
Ако имаш нужда от допълнителни инструкции пиши ми лично

Edit: Ох , ама тая шкода май е с immo 4 , ако да - няма да стане! Ако е с иммо3 би трябвало да стане
Шкодата е като Голф 5, Пассат 6. Кабела е VAG K+CAN COMMANDER 3.6 и си има програма както се вижда от снимките. Просто не ми изкарва там където трябва security access code ами на друго място ми вади пин и не знам правилен ли е ? Затова питах някой ако знае как е по CAN 

Добре ясно че никой няма да ми отговори а мога ли да го пробвам по някакъв начин без да променям нищо този пин дали е верен??? Знам че се вкарва по една 0-ла пред пина за да стане 5 цифрен. Ако може как и къде?
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако на километража пише едни и същи километри както и програмата ти изкарва при прочитането на дъмпа на таблото,то би трябвало да е този пин кода!
И като отидеш с vag com на 17-ти канал и напишеш на Log in пина и не ти изкара грешка,значи е той!
И като отидеш с vag com на 17-ти канал и напишеш на Log in пина и не ти изкара грешка,значи е той!

Значи колата е по КАН и там нямам активно Login ами има Security Access - 16. Там на 17-ти канал Instruments когато го вкарам този пин ми изкарва грешка (въвеждам го с 0 отпред за да е 5 цифрен), НО на 25-ти канал Immobilizer на security access си го приема този пин и от там мога да програмирам нови ключове и още нещо което не знам какво е (ако може да ми разясните на 2-рата снимка какво се прави).
Това значи че този пин е на самия имобилайзер, а пин-а на самото табло не мога да го прочета така ли??
Това значи че този пин е на самия имобилайзер, а пин-а на самото табло не мога да го прочета така ли??
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Е какво правиш на този 50-ти канал?
Табло ли сменяш?
Табло ли сменяш?
Нищо просто в падащото меню горе са активни само 1 и 50 канал и направих по един скреен да питам за какво е. Явно няма да го барам...
Ето какво намерих - линк.
Явно трябва да изчакам 2минути за да изкочи пин-а на таблото
Утре ми предстои пътуване, но след 2 дена ще пробвам и ще пиша 
Код: Избери всички
Then select ”read current odometer value “ this will display your current mileage of your car (write this down or take a screen shot)
Once done select “Read security access code” this will take around 2min and it will display a 4 digit pin.
Явно трябва да изчакам 2минути за да изкочи пин-а на таблото

Преди малко пробвахме с изчакване и изкара пин. Ама същия като на горните снимки 1855. Отново пробвах и това е пин код-а на имобилайзера, не на таблото
Та как с VAG commander да се научи пин-кода на таблото

Та как с VAG commander да се научи пин-кода на таблото

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С оригинален ВАГкомандер става.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”