Запитване за DRL модул

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Запитване за DRL модул

Мнениеот rim » Пон 03 фев 2014 21:25

Здравейте колеги !Решил съм да слагам на моето Галакси DRL модул но се натъкнах на две възможности.Единият се вързва и към контактният ключ на автомобила и стой в купето , а другият взима плюс и минус от акумулатора и се свързва само към късите и дълги светлини на автомобила и модула стои под предният капак.Интересува ме според вас кой е удачният вариант за модул защото този който се свързва с контактният ключ няма ли като дам на контакт и оставя колата без да я запаля двигателя светлините да се включат от модула след няколко секунди и ако е слаб акумулатора да не мога да запаля колата , докато с вторият този проблем няма да го има.Благодаря за вниманието!

Izparitel
Автомобил:
Двигател:

Re: Запитване за DRL модул

Мнениеот Izparitel » Пон 03 фев 2014 21:42

Моят избор - DRL модул, който мери напрежението в бордовата мрежа + информация от контактния ключ и светлините. Намира се в купето и пали светлините едва след като двигателя заработи. Ако двигателя не запали светлините не се палят, не натоварват акумулатора по време на стартиране, а ако двигателя изгасне сам дневните не гаснат. След загасяне на двигателя от контактния ключ дневните си гаснат сами. Работа на 30% от дългите светлини - намалена консумация на ток и по-малка вероятност от изгаряне на крушка.

rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Re: Запитване за DRL модул

Мнениеот rim » Сря 05 фев 2014 12:31

Модула е вече закупен и сложен .Спрях се на вторият вариат защото ми се видя по опростен.А дали ще имам проблеми с него в бъдеще ще разбера.Благодаря на колегата отзовал се на моето запитване!

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”