биксенон проблем

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
gareev
Автомобил:
Двигател:

биксенон проблем

Мнениеот gareev » Съб 14 дек 2013 8:44

Имам проблем с биксеноните. Сложих си комплект биксенони h4 hi/lo 6000к, първите дни всичко си беше наред и след няколко дни започнаха да прават проблем. Включват се когато си искат и то по-често запали само единия фар, а другия не или и двата неискат да се включат. Трябва да паля и гаса фаровете около 10 пъти за да се запалят и двата фара. Казаха ми че може да е от баласта, смених го но проблема си остана. Как мога да го реша?

ifch0

Re: биксенон проблем

Мнениеот ifch0 » Съб 14 дек 2013 13:49

Сам ли си ги монтира?

Кофти маса на баластите?
Не-добре щракнати кабели?

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 14 дек 2013 13:51

ще го кажа наи точно и ясно ТОВА СА КИТАИСКИ БОКЛУЦИ махаи ги слагаи хубави крушки и релета на фаровете и си готов иначе хубав ксенон 120-150 лева е крушката броика и 380-450 лева са баластите на брои по 2 като сметнеш и получаваш сумата за качествени неща

Последна промяна от williams_vn на Нед 15 дек 2013 9:13, променено общо 1 път.

gareev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gareev » Съб 14 дек 2013 15:18

Да сам си ги монтирах. Ще погледна масата и буксите дали са както трябва

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Нед 15 дек 2013 20:58

Проблема ти е в инсталацията на колата, стара е, нагарят клемите по плюча и напражението ти до буксите на фаровете ти е по-ниски и за това не може да ти запали ксенона. Аз го ядох същия с една тройка, на която и сложихме фарове с лупи, кога запали ксенона, кога не. Две реленца и проблема се реши.

gareev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gareev » Пон 23 дек 2013 7:47

разреших проблема, имах хлабава връзка и едната крушка беше дефектна. мерси на всички за помощта

Потребителски аватар
LZB
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
Двигател: ALH

Мнениеот LZB » Чет 05 юни 2014 21:47

Здравейте колеги,
Това е първият ми пост във форума :smile
От две седмици съм горд собственик на Бора, производство 2000г.
купих я със монтирани ксенони - всичко е супер само, че вчера както си висях в едно задръстване (20 мин. почти не мръднахме)в бронята на предния автомобил видях, че десния фар не работи. Днес си намерих вида ксенони, които ми трябваха (h4 биксенон 4300) и когато след работа взех колата се оказа, че фара си работи! понеже имах ангажимент продължих - пак задръстване около 40 мин. и пак изгасна. :icon_lol Тази сутрин въобще не тръгна.
Стартера е Canbus Pro HID и диода за индикация си свети ...
Дали прегрява нещо? спрях на паркинг и видях, че няма хлабавини при буксата ... сега преди да отида на някакъв майстор, моля да ми дадете съвет за сервиз в който да го видят (питам за изпитани точни хора). Гадното е, че след 2 дена ще пътувам на дълъг път :drive :b030
Благодаря предварително.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”