Колеги имам VW Lupo - Откакто е купена колата прегасва.Имам сложен емулатор на Ламбда сондата от преди да има газово.Някой в италия я е майсторил.Ламбдата ми е около 250- 350 лв ,защото е с 5 кабела.- Предполагам ,че затова са и сложили този емулатор - не им се е давало пари за нова сонда.
Въпросът ми е: Знаете ли къде в гр. Бургас или околията могат да ми направят настройки на този емулатор? Тъй като дросели ,кабели ,свещи ,мап сензори ,филтри ,всичко почти е проверявано по колата ,а грешката е -бедна богата смес - предполагам ,че от емулатора е проблема. Emulator - A.E.B. 425
Емулатор на Ламбда сонда VW Lupo AUA 2000 75 к.с.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Re: Емулатор на Ламбда сонда VW Lupo AUA 2000 75 к.с.
Този емулатор е направен само за газовата уредба и подава на ECU постоянна стойност, той не се настройва, защото е изчислено предварително при изработката на схемата. Ако си решил да караш на бензин просто го премахваш и всичко се връща по старата схема без емулатор. Ако ще си караш на газ, предполагам, че емулатора е за ремонт и трябва някой, който разбира от електроника да ти го прегледа дали нещо не е изгоряло по него и на изхода да се получават различни стойности от нужните.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги никой ли не ги настройва в Бургас тези емулатори?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Питай някои газаджия да те насочи кои слага такава електроника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ще попитам ,но те в моя случай са го сложили ,за да не забива грешка на компютъра ,тъй като Ламбда сондата се е развалила. Едва година по- късно ходих да ми слагат газов инжекцион и газаджиите се чудиха ,викат да не е имала тази кола газово преди това ,но се оказа че е нямала.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”