при диагностика не отчита ДВГ голф 4 1.6 акл

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
ivo_vr6
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

при диагностика не отчита ДВГ голф 4 1.6 акл

Мнениеот ivo_vr6 » Съб 14 юни 2014 1:15

здравейте имам доста странен проблем надявам се да можете да ми помогнете . Значи преди 1 година ми се прецака имобилайзера и реших направо да го махна за да не ми създава проблеми за напред . Дадох компютъра на един майстор който се занимава само с компютри . Всичко беше точно първия ден ми мигаше лампата за ключа и на следващия ден спря отидох да си направа диагностика да вида дали всичко е добре и майстора ми каза че не му показва двигателя но всичко друго си е на ред и реших да отида при трима други майстори които правят диагностика двама ми казаха че нямат идея от какво може да е а 3-тия ми каза че стига сигнал до таблото и от там се губи и ми каза или да си взема ново табло или нов компютър но аз продължавам да си мисля че може да се направи защото преди да се махне имобилайзера си четеше всичко на диагностиката . Така че някой ако е имал същия проблем или знае къде да отида да ми погледнат колата ще съм много благодарен .
поздрави Иво :love.vwclub

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Re: при диагностика не отчита ДВГ голф 4 1.6 акл

Мнениеот megatronS » Съб 14 юни 2014 9:20

Здравей, при премахване на имобилайзерната система на автомобила има страничен ефект, който се наблюдава при повечето модели и той е, че вече не може да се прави диагностика на двигателя. Именно имобилайзера разрешава на първо ниво комуникацията на ECU.

Потребителски аватар
ivo_vr6
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo_vr6 » Нед 15 юни 2014 0:42

добре и в този случай как може да се оправи ?

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Нед 15 юни 2014 9:07

Проблемът ще изчезне при възстановяване на заводския имобилайзер. Когато си го занесъл на майстор да го премахне, той е трябвало за свали и запише оригиналния dump на паметта. Това се прави, че в случай нещо се обърка да се презапише обратно.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”