Грешки при свързване на Голф 4 с VAG-COM

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
nmilkov
Автомобил:
Двигател:

Грешки при свързване на Голф 4 с VAG-COM

Мнениеот nmilkov » Пет 06 юни 2014 20:23

Добър вечер,
Преди 1 седмица бях закачил колата към лаптопа и видях, че имаше грешка (533) в "Engine" компонента и просто я изтрих. Но сега - 1 седмица по-късно тази грешка отново ми излиза, заедно с 557 ...

Код: Избери всички

2 Faults Found:
00557 -  Pressure Switch; Power Steering (F88)
            29-10 -  Short to Ground - Intermittent
00533 -  Idle Speed Regulation
            19-10 -  Lower Limit - Intermittent

Четох тук из форумите за въпросните грешки, но специално за 533 която е не мога да разбера от какво може да е, при положение че наскоро сменях дроселовата клапа (понеже старата ми държеше 800 оборота и падаха на 768 понякога, а сега новата ми ги мени ту 900, ту 950), въздушния филтър е нов също, но не знам къде и какво точно да гледам на инжекторите и регулатора на гориво и като цяло дали може да е от нещо друго проблема. За 557 грешката четох, че не е толкова сериозна.

Та колата ми е Голф 4 1.6 SR AKL двигател с газово Lovato. Имам един единствен проблем при каране на колата и това е, че някой път като сменям скоростта и ми претриса колата за секунда-две, но това се случва да кажем за 1-2 часа максимум 1-2 пъти (и съм го забелязал че е на малките скорости сякаш само - 2-ра, 3-та). Също съм забелязал, че в началото като я запаля и докато чакам да загрее двигателя до 40 градуса за да превключи на газ от задната част на голата намирисва леко на газ (но това когато е още на бензин, докато не е превключило на газ) и не знам дали е нормално или не. Нямам опит още в ремонтирането на коли, така че ако може с малко повече подробности да ми споделяте :)

Всеки отзив ще ми е в помощ и ще съм благодарен на всеки, който се отзове.

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Грешки при свързване на Голф 4 с VAG-COM

Мнениеот javor_bg » Пон 09 юни 2014 22:41

Колега , втората грешка ми прилича на неадаптирана дросел клапа ако не греша. Махаш едната клема на акумулатора за 10 минути. След това оставяш колата на контакт за 6-7 минути. След това запалваш колата и я оставяш без да натискаш газта още 7 минути. След това покарваш 300 км и гледаш дали пак ще я има грешката. Аз така си адаптирам моята дроселова клапа.

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Вто 10 юни 2014 16:54

Също така провери да няма смучене на въздух отнякъде !

gogii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogii » Пет 13 юни 2014 20:45

колега иди в някой сервиз където има ваг ком да ти обучат дросела.
и какво си чел за 557? можеш да споделиш.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”