Преди 1 седмица бях закачил колата към лаптопа и видях, че имаше грешка (533) в "Engine" компонента и просто я изтрих. Но сега - 1 седмица по-късно тази грешка отново ми излиза, заедно с 557 ...
Код: Избери всички
2 Faults Found:
00557 - Pressure Switch; Power Steering (F88)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
00533 - Idle Speed Regulation
19-10 - Lower Limit - Intermittent
Четох тук из форумите за въпросните грешки, но специално за 533 която е не мога да разбера от какво може да е, при положение че наскоро сменях дроселовата клапа (понеже старата ми държеше 800 оборота и падаха на 768 понякога, а сега новата ми ги мени ту 900, ту 950), въздушния филтър е нов също, но не знам къде и какво точно да гледам на инжекторите и регулатора на гориво и като цяло дали може да е от нещо друго проблема. За 557 грешката четох, че не е толкова сериозна.
Та колата ми е Голф 4 1.6 SR AKL двигател с газово Lovato. Имам един единствен проблем при каране на колата и това е, че някой път като сменям скоростта и ми претриса колата за секунда-две, но това се случва да кажем за 1-2 часа максимум 1-2 пъти (и съм го забелязал че е на малките скорости сякаш само - 2-ра, 3-та). Също съм забелязал, че в началото като я запаля и докато чакам да загрее двигателя до 40 градуса за да превключи на газ от задната част на голата намирисва леко на газ (но това когато е още на бензин, докато не е превключило на газ) и не знам дали е нормално или не. Нямам опит още в ремонтирането на коли, така че ако може с малко повече подробности да ми споделяте :)
Всеки отзив ще ми е в помощ и ще съм благодарен на всеки, който се отзове.