Проблем с акумулатор и алтернатор.

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Re: Проблем с акумулатор и алтернатор.

Мнениеот Volkswangel » Вто 12 авг 2014 12:10

Значи от моята камбанария бих постъпил по следния начин:
Първо ще заредя подобаващо акумулатора със зарядно у-во.Ако е обслужваем, ще отворя пробките за да видя дали всички клетки са активни, когато се зарежда се отделят мехурчета.Ако има "мъртва" клетка не се отделят такива. След това ще го кача и ще запаля мотора.Меря с мултицет колко е напрежението на клемите и ако е по-ниско от 14 волта, значи проблема е в генератора, може и четките да са за смяна, може и някой диод да е пробил.
В случай, че напрежението е ОК, то тогава имаме утечка. Не мисля, че 20 милиампера е нищожна утечка. За двадесет часа, това си е една крушка 5 вата, която си е светила нон стоп.При загасен мотор, поставям мултицета последователно на клемата на акумулатора и кабела за да меря ток и почвам да вадя предпазителите един по един за да установя в коя верига е утечката и в същото време следя да няма включен консуматор като плафон например.
Така поне може да се определи къде да се търси проблема.Ако си сменял радиото и са правени някакви връзки с изолирбанд не е лошо да се проверят, защото при мен се беше случило точно това и утечката беше именно там.
Успех!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с акумулатор и алтернатор.

Мнениеот myrshavija » Вто 12 авг 2014 12:42

Volkswangel написа:.. Не мисля, че 20 милиампера е нищожна утечка. ...
Може би не е нищожна, защото "нищожна" е доста субективно понятие. Но пък консумация от 20 милиампера е в допустимите граници според всичката възможна информация в мрежата и според всички хора, които се занимават с ремонт на коли и които познавам.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”