Проблем с vag com на passat b5
- marzykov
- Автомобил: Passat 1_9tdi 1998г 90ks
- Двигател: Kia Sorento 2_4 CRDI 2004г
Проблем с vag com на passat b5
Здравейте, поръчах си кабел за vag com 409.1 от ebay който пристигна вчера. Колата е passat b5 от 1998г. TDI 1.9. Проблемът ми е че след инсталация на софтуера и драйверите (на windows7 32bit ако има значение) софтуера не засича нищо по колата. Дава ми че колата не била OBD II или ISO съвместима.
а доколкото четох точно тази версия на софтуера и кабела са за тази кола. Сблъсквал ли се е някой с този проблем и има ли решение.

- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Re: Проблем с vag com на passat b5
vag com не работи под windows 7
Здравейте, наистина мисля, че проблема е във WIN 7 а не във VAG-COMа поне така си мисля, а и колега macrosito важно е да отбележиш да ли твоя е оригинален. Лично аз ползвам VAG-COM 3,11 но не със неговият си кабел а по различен кабел и от 3,5г. не съм имал проблем
напоследък се боря и със един VAG-COMMANDER но както казах "боря се"
помагаите ще

напоследък се боря и със един VAG-COMMANDER но както казах "боря се"

колега ползвай vcds-lite,аз го ползвам на 7.ца 64 бита с кабел за 45 лева и няма проблеми на същия пасат 

- marzykov
Carfan написа:колега ползвай vcds-lite,аз го ползвам на 7.ца 64 бита с кабел за 45 лева и няма проблеми на същия пасат
програмата същата ли е или нещо друго колега? Не съм чувал за тази!
- marzykov
Току що пробвах и с тази версия на програмата но пак не ми даде несъвместимост на куплунга и не тръгна. Не била обд2 съвместима мам.... Утре ще преинсталирам с експи ако имате други идеи казвайте. Дано не е кабела.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
marzykov написа:Carfan написа:колега ползвай vcds-lite,аз го ползвам на 7.ца 64 бита с кабел за 45 лева и няма проблеми на същия пасат
Тази версия замества останалите и е олекотена версия на VCDS. Работи без проблем с китайчетата и под WIN7.
А към колегата: дали си настроил правилно портовете на компа и дали самият кабел се вижда от софта.
- marzykov
kirhadj написа:marzykov написа:Carfan написа:колега ползвай vcds-lite,аз го ползвам на 7.ца 64 бита с кабел за 45 лева и няма проблеми на същия пасат
Тази версия замества останалите и е олекотена версия на VCDS. Работи без проблем с китайчетата и под WIN7.
А към колегата: дали си настроил правилно портовете на компа и дали самият кабел се вижда от софта.
Пробвах снощи и тази версия за която ми каза колега. Не стана и тя

Сетих се обаче че в нашия форум май нямаме download секция с тестван софтуер колеги, или аз не го видях

marzykov написа:Сетих се обаче че в нашия форум май нямаме download секция с тестван софтуер колеги, или аз не го видях
... и май никога няма и да има.
Пробвай да излъжеш програмата да тръгне под windows XP.Това става като натиснеш десен бутон върху иконата на програмата,след това прозорчето compatibility,след това run this program in compatibility for : и след това отбелязваш win XP.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да не отварям нова тема искам да свържа един пасат b5.5 2.0 тди 2005 година ,имам кабел закупен преди време VAG 12.1 при което успешно си прикачвам ауди а3 . Обаче за този пасат не става диода на кабела си свети зелено ,обаче не ми открива модулите явно си трябва друг кабел . Може ли да ми препоръчате такъв ?
-
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: 1999 g 1. 9TDI AFN
- Контакти:
ianiovski написа:Да не отварям нова тема искам да свържа един пасат b5.5 2.0 тди 2005 година ,имам кабел закупен преди време VAG 12.1 при което успешно си прикачвам ауди а3 . Обаче за този пасат не става диода на кабела си свети зелено ,обаче не ми открива модулите явно си трябва друг кабел . Може ли да ми препоръчате такъв ?
Трябва да стане кабела за този Пасат. Както е описана ситуацията, възможно е проблема да е в диагностичната букса или кабела.
Иначе интерфейса за диагностика на моделите след 2004 г. е VAG 12.12
Последна промяна от hooligans на Вто 31 яну 2017 12:32, променено общо 1 път.
Причина: Подписите са забранени.
Причина: Подписите са забранени.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”