Колеги здравейте.
Имам проблеми с километража на Ибиза 6l 2002 година и ми трябва дъмп файл.Дали можете да ме насочите към някой който се занимава с такива неща.
Дъмп файл
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дъмп файл
Колеги понеже не мога да намеря такъв файл искам да ви питам дали ще има проблем ако сменя километража,еку-то и контактния ключ.Трябва ли новите да са от същата година или може да са от друга година,но от същия модел и мощност.Ако го направя ще трябва ли нещо софтуерно да се прави или няма да е необходимо.Благодаря ви предварително.
П.С.
Колата е Ибиза 6L 1,9 TDI 131 к.с. ASZ 2002 година.
П.С.
Колата е Ибиза 6L 1,9 TDI 131 к.с. ASZ 2002 година.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
За да ти помогна трябва да знам следното: 1.В какво се изразява проблема на километража? 2.Кой е производителя му, VDO или TRW? 3.Можеш ли да свалиш и да ми пратиш повредения дъмп или в крайна сметка, целия километраж? Смяната на километраж, компютър и ключ с четец от друг автомобил комплект не е оправдан откъм разход на средства, заради проблем в километража, иначе става без проблем. Автомобилът, типа и мощността на двигателя, трябва да са същите, защото ще има проблеми с горивните таблици на ECU. Компютъра си има номер, който ще ти помогне в търсенето. Ако всичко по-горе е спазено, годината не е от толкова голямо значение, тъй като същите елементи се монтират в по-голям диапазон от време в дадена модификация автомобил.
Последна промяна от megatronS на Пет 10 апр 2015 9:48, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега решил съм да ги сменям защото вече година се боря с тоя проблем.До сега смених 3 километража и ми омръзна да пръскам пари по майстори за обучения и какво ли не.То бяха ремонти,ремонти,ремонти,проверка на инсталация,проблеми с имобилайзера след всичкото барникане.Проблема се изразява в неработещи стрелки (когато си искат) ,включване на различни предупредителни звуци и какви ли не още гадорийки.Най - гадното е ,че в моментите в които откаже нещо по колометража колата тотално умира (като чист дизел от 80 години),започва едно бескрайно рестартиране на климатроника,ел стъклата отказват и какво ли още не.Понеже ми омръзна от всичко съм решил да сменя километража и еку-то та да видя какво ще стане.Ако пак не се оправи я разглобявам и на части.
Може да смениш компа на колата без да сменяш таблото. И обратното също е възможно ,както вече си установил сам. И двата случая ще трябва да се оправи имобилайзера за да можеш да запалиш. Лично за мен няма смисъл да търсиш дъмп файл след като можеш без проблем да си намериш комп за твоята кола. Цената едва ли ще е много различна. Не знам как е при ибизата но ако компа е същия като на голф ( както предполагам ) направо сменяй, щом смяташ , че той прави мизерий
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да ги смениш замислял ли си се каква е връзката между не работещи стрелки/табло,комп,ел стъкла и климатроник?
Според мен проблема е другаде може някои +/- да се губи,късо,релета,клеморед,букси-потърси кадърен жичкаджия.
Според мен проблема е другаде може някои +/- да се губи,късо,релета,клеморед,букси-потърси кадърен жичкаджия.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако е по CAN,един модул да започне да ти забива,това ще се отрази по работата и на останалите модули!Когато стане този проблем,ел.сервото на волана работи ли?
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”