видно от заглавието имам нужда от помощ за подмяната на алармата. В момента на колата има инсталирана Varan VN20.

Идеята е най-безболезнено да се замени с Octopus YK 143. Варана отключва/заключва, вдига стъклата и блокира запалването. От новата аларма се иска да отключва/заключва и да вдига стъклата.
За Варана нямам схема. Ето това намерих във форума на Рено.
Цветовете на кабелите са:
- Червен - +12В
- кафяв - маса
- оранжев - вход (т.е. захранване) мигачи - вързва се към +12В през предпазител 10А
- два жълти - изходи мигачи - вътрешно са разделени с диоди
- зелен (общ), бял-зелен (НО), бял-черен (НЗ) - заключване
- син (общ), бял-син (НО), бял-лилав (НЗ) - отключване
- бял - вход врати (-)
- сив - изход сирена
- жълт-зелен - вход от контактен ключ (+)
- розов и черен - това са двата края на "нормално отворен" (НО) контакт на релето за блокировка на двигателя - издържа ток до 7А
Сирената обаче не помня каква беше при този модел... Май трябваше да е "пасивна" (т.е. само пищялка - а мелодията се задава от самата аларма) Ама не съм много сигурен
Цветовете на кабелите са почти същите (ключовата дума е "почти"),

само където, някой от обясненията не са ми много ясни.
Ето и схемата на Октопуса.

Ако може малко разяснения и по нея.
Как се монтира шок-датчика? В смисъл как и къде е най-подходящо да го закрепя. Като гледам Варана има вход за такъв датчик, ама на предишния собственик му се е досвидяло явно.
От тук става ясно, че трябва да преместя Джъмпер 1

Тук обаче не ми е много ясно.

Излиза, че оранжево-черния кабел трябва да го дам на късо с белия. А бяло-черния кабел трябва да го дам на късо с оранжевия и да ги свържа към общия на компресора на централното. Къде е този кабел на Варана?

Тук трябва да пусна +12 волта при натисната спирачка, нали? Не мисля да ползвам тази функция. Просто го оставям разкачен въпросния кабел, нали?

Тук трябва да пусна +12 волта при контакт, нали?

Тук трябва да блокираме мотора предполагам. Не ми е много ясно кой кабел трябва да срежа. По принцип не мисля да ползвам функцията. Обаче Варана блокира запалването. Ако ми кажете кои кабели от варана да пусна на релето. Релето обаче е с нормално затворени контакти. На варана чета, че са нормално отворени.

Тук трябва да подам маса при отворена врата. Като гледам белия кабел от Варана трябва да е.

Тук трябва да се подаде маса при отворен преден капак. На Варана май няма такъв кабел. Хубаво е да се подаде и маса при отворен капак на багажника. Ако някой може да каже къде са тези кабели в инсталацията на колата ще е хубаво. Ако не остава без тях.
Колата е Ауди А6 Ц4 1994 г.
Предварително благодаря!