проблем след поставяне на ксенон

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

проблем след поставяне на ксенон

Мнениеот freshenero » Съб 06 сеп 2014 14:14

Въпросният кит е свален от бившата ми кола Голф 3-никакви проблеми.Настоящата -Шаран обаче нещо се е...ва. След поставянето му ми изчезна централното, мигачите и 2-е степени на чистачките.След махане на клемата на акомулатора се оправя за деня и на следващия ден всичко отначало.Водих я на майстор и нищо.Оправда се с калпаво слагане на ксенона и уж баластите били от стар тип< с една дума дрън-дрън>.После на друг,който е специалист по ксеноните уж.Сложи некакви релета май,замаси нещо и каза аз съм до тука.И сега незнам какво да правя.Говорих с втория майстор да сложиме негови баласти за проба,да видиме дали пак ще показва проблема,но нещо се покри.Ксеноновия кит е http://mlm-s2-p.mlstatic.com/kit-hid-bi-xenon-marca-bac-para-moto-foco-ilumina-mmy-2645-MLM2659352191_052012-F.jpg купен от колега от форума.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ?Какво може да се направи ,че да не оказва влияние на компа?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: проблем след поставяне на ксенон

Мнениеот tdi fen » Съб 06 сеп 2014 15:27

дай снимки или схема да го видим как е вързан този ксенон

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Чет 18 дек 2014 13:51

Оправих проблема колеги,след двама майстори,пари на вятъра и помощ от приятел,който закачи две релета и нещата се оправиха.Но възникна друг незначителен проблем,но дразнещ.Сега ми свети на таблото двете предни индикаций за изгоряла крушка.Как мога да го елиминирам това?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 19 дек 2014 14:01

freshenero написа:Сега ми свети на таблото двете предни индикаций за изгоряла крушка.Как мога да го елиминирам това?

Или като сложиш 55Вт ксенон,или да върнеш старите Н4 или да лепнеш лепенка на индикациите или да не и обръщаш внимание.
На мен ми светят индикациите за стоп/габарит -с ЛЕД съм , но свикнах.
Друг вариант е да сложиш реотани / жични R към всеки ксенон да имитира товара до 55/60Вт. /5-10 ома с проба за изгасване на индикацията/

Потребителски аватар
besriworld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besriworld » Вто 23 дек 2014 13:36

Той нали е сложил релета и да слага по мощен ксенон файда няма да има .Компютъра следи тока на оригиналната инсталация , а сега тая консумация ще е 60-100мА .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 23 дек 2014 18:51

Прав си , това за релетата съм го проспал :wavecry Занчи слага товар паралелно на намотката на релето - реотан =котлон= жичен резистор нискоомен. Той беше с друга решетка и разделни къси/дълги.Не знам дали и на дългите е сложил релета или там е с халогенни лампи.

Последна промяна от kris11 на Чет 12 ное 2015 10:22, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 23 дек 2014 21:04

Най-лесно отваря траблото,лепи по един черен изолирбанд от долу под индикацията и си кара :c020

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 23 дек 2014 22:06

Бе не е чак толкова лесно! :icon_lol
А иначе, тъй като и аз мисля по същия въпрос, на същия кит (така и не разбрах защо му викат Шаран) - стигнах до следните наблюдения:
Теста за ламБите е в момента на паленето на колата. Демек,достатъчно е само за около 3-4 сек да има необходимия товар.
Това може да стане с още по едно реле, на което може да се постави резистор на нормално затворените им контакти. И да се свърже така, че да се 'чете' от ЧЕК-а, а когато се включат фаровете, те вече да не са във веригата.
Това е само при условие, че не се следят постоянно фаровете за изгоряла крушка. Което все още не съм си играл да проверявам.

Предишните проблеми са ти идвали от смущенията, които блъскат баластите в момента на паленето по цялата инсталация

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 24 дек 2014 17:35

Таблото се сваля за норматив. Волана макс към теб и надолу.2 кръстати на пластмасовата околожка. Тя е на щипки -лекичко. Още 2 винта иоткачане от хоризонталните осички.Към теб таблото и отакчане на куплунзите / кабелака позволява. Таблото с десния край напред. Май бяха 8 винта /торкс/ на белия капак и вече има достъп до сандвича.
Вече въпрос на интерпретация , може да се измуче с помпа тинола около единия от изводите на всеки светодиод, с още малко разглобяане досъп за залепване на тиксо.
Така и така е отворено таблото - презапояване на спойките на регулатора за осветление до черния и белия жични резистори, защото се опуква.

Шаран му казват защото е превозно средство за крале/царе- превод на думата от персийски. :h020

@ "Теста за ламБите е в момента на паленето на колата" -Не е поне за късо/дългите. Преди малко ми светна в движение - прекъсната къса лява. Утре ще я сменям/

Marto0o_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto0o_ » Вто 10 ное 2015 20:50

Здравейте колеги, аз имам абсолютно същия проблем с Ксенона, но на Галакси.... Някой може ли да ми даде точно решения по въпроса? Благодаря ви предварително! :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 11 ное 2015 20:08

Marto0o_ или стоп ерор кабели за ксенона или майсториш реотанчета паралено на ламБите на ксенона. Другото е лепенка на индикацията.

Marto0o_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto0o_ » Сря 11 ное 2015 22:00

Благодаря, ще го измъдря някак :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 12 ное 2015 10:29

Bai Sando написа:Най-лесно отваря траблото,лепи по един черен изолирбанд от долу под индикацията и си кара :c020

Не е много лесно. Много крепеж за сваляне, второ сандвич платки,3 то лентовите гъвкави кабели към дисплеите не са много за пипане. При недобро наместване се губят сегменти от цифрите.
Прикачени файлове
IMG_4127m.jpg

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Вто 08 дек 2015 9:15

Здравейте колеги, да не отварям нова тема ще пиша в тази. Моят проблем с ксенона е по-малък, но доста дразнещ. Едната ми светлина /на късите е монтиран, ест китайски някакъв/ понякога свети при включване, понякога не свети. Размених местата на запалките, проблемът остана. Дали е заминаваща крушка или лош контакт? Тръгна ли да я водя при специалисти изтръпва и свети за световно, даже само докато свия нататък и светва...
Друг проблем-като погледнах снимката на сваленото табло и се сетих, лампичката, която осветява часовник/временен разход/температури също свети на периоди, кога по-дълги, кога на чести пресекулки.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 08 дек 2015 14:46

Liminat за Шаран ли питаш или за Голф от подписа ти?
Ако е за Шаран - лампата е на цокъл ,сваля се с него чрез завъртане.
Аз кардинално съм решил проблема с осветяването на таблото и дисплеите - светодиоди

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”