Здравейте,
Доста е писано по темата,но ми се струва,че моят случай е по различен!!!
От известно(5/6 месеца) време ми свети лампа "чек" на таблото.От време на време угасва за кратко и пак светва.
На диагностика с KTS BOSCH ми изписва "грешка 388-датчик деференциално налягане филтър твърди частици".
Не може да се изчисти.Нямам проблем с вървенето,пушене,претрисасне......Неколкократно правя опити да предизвикам регенерация с по продължително каране в обороти над 3500, но нищо не се случва-лампата не угасва,разхода на гориво си е нормален,няма припушване.
Не знам как да постъпя-мнозина вероятно ще ми препоръчат да премахна ДПФа но със тези симптоми ми се струва,че проблема не е в него а по скоро в датчика или нещо друго-пък и в Габрово не съм сигурен, че има кой да преправи софтуера.
Моля за съвет.
TOURAN 1.9 TDI/105 2007-DPH
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: TOURAN 1.9 TDI/105 2007-DPH
Кардиналното решение както и ти си знаеш е премахване на ДПФ-а (софтуерно и хардуерно).
Ако не желаеш и искаш да си караш с ДПФ си смени датчика. Щом грешката не се трие - заминал е. Той е консуматив при ВАГ.
Ако не желаеш и искаш да си караш с ДПФ си смени датчика. Щом грешката не се трие - заминал е. Той е консуматив при ВАГ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегите ти от Адлер-В.Търново(топ сервиз) ще ми свършат ли работа и каква е цената за цялостното отстраняване на ДПФа?
Ако нарушавам правилата на форума с този въпрос може да ми отговориш на ЛС.Благодаря.
Ако нарушавам правилата на форума с този въпрос може да ми отговориш на ЛС.Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смених датчика,направих регенерация-ДПФа е изчистен на 100% и засега го оставям.
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На колко км. ти е Турана?
На каква цена ти оправиха проблема?
На каква цена ти оправиха проблема?
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”