LT 35 2.5 TDI/2003г. Уредите на таблото светват сами

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
peecii
Автомобил:
Двигател:

LT 35 2.5 TDI/2003г. Уредите на таблото светват сами

Мнениеот peecii » Нед 26 юли 2015 17:05

Здравейте,
Сменил съм над 10 автомобила,повечето от които фолксваген но с такъв проблем не съм се сблъсквал никога.
Две сутрини подред влизайки в буса уредите на таблото светят.Уточнявам,че светят само тези които светят при нормално подаване на контакт(температура,масло и много често мигащ сигнал за подгряване).При завъртане на ключа стартера върти но не пали и не се чува включването и изключването на релето за подгряване(нормално и в топло време ако не изчакам да подгрее за 2/3 секунди не пали).
При откачане и закачане на клемата на акомулатора нещата не се променят.
При изваждане на един от бушоните(единственият жълт) всичко по таблото угасва и след поставянето му отново,при неутрално положение на контактния ключ контролните лампи светват както при подаване на контакт,включва и изключва и подгряването и след завъртане на ключа запалва.
Следващият проблем е, че не може пък да се изгаси-връщам ключа в неутрално положение, вадя го въобще от контакта и двигателя не угасва.
Угасва отново след изваждането на жълтия предпазител.
След няколко манипулации с бушона нещата се оправят и паленето и гасенето се нормализират като тогава при махане и поставяне на бушона при неутрално положение на ключа таблото не светва.Явно нещо симулира подаването на контакт само че без ключ и затова светват контролните лампи.
Описах доста подробно проблема и се надявам на помощ за разрешаването му.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: LT 35 2.5 TDI/2003г. Уредите на таблото светват сами

Мнениеот radotom » Пон 27 юли 2015 7:19

Докато четях ми се завъртя идеята за прецакан клеморед - остава в позиция на контакт. Това обяснява негасненето.
Проверката е лесна - вадиш куплунга на клемореда, когато пак се случи да го завариш да свети.
Проблема е, че вероятно доста пластмаси ще има за разглабяне, докато стигнеш до тоя куплунг :rolleyes

Второто, което ми хрумна, е да залепва разтоварващото реле.
И идея си нямам кое може да е при ЛТ-то

peecii
Автомобил:
Двигател:

Re: LT 35 2.5 TDI/2003г. Уредите на таблото светват сами

Мнениеот peecii » Пон 27 юли 2015 7:49

И двата варианта изглеждат правдоподобни,но си мисля, че ако е от клемореда ще го прави по често(в смисъл не само сутрин-праез деня буса се пали поне по 100 пъти).Вероятно е релето или нещо друго.Днес проблема го нямаше.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”