Реле за бензинова помпа на пасат Б5 1.8 97г. ADR

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
apekov
Автомобил: VW Passat B 5
Двигател: AMX 2004 4Moution

Реле за бензинова помпа на пасат Б5 1.8 97г. ADR

Мнениеот apekov » Чет 21 ное 2013 23:12

В едно питане до колеги зададох въпрос дали е нормално бензиновата помпа на моя пасат да върти постоянно като се даде на контакт. Отговора беше категоричен че трябва да заработи няколко секунди и да спре. След преглед на кабели и снопове открих че на релето на помпата има пуснат допълнителен минус от един болт на който има закачени няколко кабелни обувки с маси за някъде си. аз естествено махнах този кабел и помпата спря да работи постоянно на контакт, но и релето не се задейства като дам на контакт, което малко ме озадъчи. Реших да завъртя на стартер и релето се задейства, колата си запали но след няколко оборота на стартера може и беше нужно време да качи налягане в рейката. Може ли да ми обясни някой това реле с какви потенциали се управлява и по кои букси минава веригата за него от компа. релето като го задействам с ръка помпата се включва. Това реле и още три са монтирани на нещо като клеморед. Там намерих един черен проводник който беше доволно стопен и след като разбандажирах снопа стигнах до няколко черни проводници вързани на куп и общия край завършваше с едно калпаче явно за изолация. На всичките тези проводници идва + при контакт. С Ваг кома ми изписа грешка на това реле. Питането ми е кое му подава маса и въобще ако някой може да каже как да проверя всички проводници дето стигат до него от компа, защото днес видях същия пасат като моя и помолих човека само да даде на контакт за да чуя дали се чува помпата - резултата беше че помпата работи 2-3 секунди и спира. :bowdown
http://apekov.snimka.bg/automobiles/passat-b5.786360.32035395
тук има снимка на куплунга и релето на следващите. Ако може да каже някой тези букси за какво са ще съм много благодарен.

apekov

Re: Реле за бензинова помпа на пасат Б5 1.8 97г. ADR

Мнениеот apekov » Пет 13 юни 2014 21:21

Проблема все още не е разрешен, щом няма отговори на питането нека модераторите да изтрият темата.

cekal
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1997

Мнениеот cekal » Пет 13 юни 2014 22:19

Ти какво сега, в цял Плевен не можеш да намериш читав майстор по токове и диагностика, така ли :eek
Или си от групата на самоуките, които се чудят как да си преебат автомобила по съвет на някой самодеец?
Не се стискай за 50 лв, откарай си колата на лекар - специалист, да я прегледа и да ти отговори на питанията. Мога и аз да ти намеря много читав, но те чакат 400 - 500 км преход :11

apekov

Мнениеот apekov » Сря 18 юни 2014 16:22

Колега благодаря за помощта, много ми помогна, просто не се бях сетил за този вариант че има майстори за тази работа. А ходил ли си след кадърен майстор да му оправяш нещата дето е сътворил от майсторлък.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 18 юни 2014 22:19

Ето така трябва да е свързано релето според схемата:
Клема Т - 12волта на контакт(клема 15)
86 - пин 4 на компа червено/син кабел(компа на колата управлява релето)
30 - постоянен +(винаги има напрежение)
87 - подава 12в на инжекторите през предпазител N34/15А
87а - захранва бенз помпата през предпазител N28/15А и през предпазител N29/20А някои клапан.

apekov

Мнениеот apekov » Чет 19 юни 2014 8:40

Колега много благодаря за това дето си ми пратил, ще проверя при мен дали са така нещата и ще споделя.

apekov

Мнениеот apekov » Пет 03 окт 2014 12:06

Малко късно отговарям но по това което си ми написал колега е точно така. Смених релето на бензиновата помпа и като че ли положението се оправи до две седмици преди днес, но проблема с това че като дам на контакт само помпата не се включва за 2 сек. След завъртане на стартер релето се задейства и помпата заработва. На този пин4 на компа при подаване на контакт не идва +, а като завъртя на стартер си идва и като заработи колата си стои плюса. Възможно ли е при някой модели компютри да е така. въпросния пасат на който гледах е 98г. с пластмасовия всмукателен колектор, а модела на EKUто нямаше, как да карам човека да сваляме капаците. Въпреки това дори и да не пуска помпата на контакт за 2 сек. колата си палеше на бензин. Колата е с газов инжекцион и винаги пали на бензин и след достигане на зададена температура и обороти тогава минава на газ. От две седмици има следния проблем - трудно пали на бензин, но когато тя си реши - веднъж пали веднага т.е. след първото развъртане, веднъж след десетото - независимо дали е студен или топъл двигателя. Като работи на бензин запалва работи няколко секунди 10 -20 равномерно и започва да прекъсва все едно е на 2-3 цилиндъра, при подаване на газ вдига обороти и след това започва да ги сваля и да глъхне. Трябва съвсем плавно да и подавам газ за да ги вдигне - оборотите или да я изфорсирам. Ефекта е по-осезаем при студен мотор, но го прави и на загрят. Като грешки изписва ланд сондата и дроселовата клапа. Дросела се адаптира. грешките които изписва са - 17916 - Idle Control Sys - Upper Regulation Limit Reached P1508-35-10---Intermittent
и грешка - 16514 -Oxygen (Lambda) sensor B1 S1 - malfunction in circuit P0130 - 35-10---Intermittent.

Потребителски аватар
krisgolfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krisgolfa » Сря 07 окт 2015 8:02

здравейте имам един странен проблем който е свързан с паленето на колата сутрин когато тръгна да паля колата запалва за момент и угасва съмнявам се че е релето на помпата защото при първото даване на контакт не се чува помпата изключвам и на второто даване на контакт се чува помпата.ако някой е имал подобен проблем нека да сподели ако го е решил. бихте ли ми казали кое е релето за помпата и под какъв номер се намира релето.благодаря предварително

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”