А4 проблем с електрониката

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
lingerov
Low rider
Автомобил: VW Golf Mk 2
Двигател: Г60 1991
Контакти:

А4 проблем с електрониката

Мнениеот lingerov » Нед 17 яну 2016 7:42

Пиша тук понеже в Ауди форума цяла седмица мълчание. Колеги трябва ми помощ колата е А4 2.6 150кс бензин / газ. 97г Кабелите за захранването на бобините бяха опрели на колекторите и са дали на късо и едната бобина се пръсна и колата угасна . Взех бобини втара употр. същите и след като сменихме два изгорели бушона запалихме но колата не държи обороти от 500-4000 прекъсва и на таблото което е от старите светеха червените лампи за масло и прегрял двиг. Имам ваг-ком и ми даде грешка ЕКУ дефалт купих и комп същия номер и марка с разлика в буквите на края но в Авто хит го проверих и е съвместим и пак палим колата си заработи супер загря си на 90 гр но оборотомега не работи и двете червени лампи за маслото и прегряла си мигат след питане на колега от форума който се занимава с електрики смених и таблото със същото колата е ИММО1 и това не е проблем паля и всичко е наред за 10 мин. и пак оборотомера на 0 започнаха пак да мигат масло прегряла и тази внимание и ABS оказа се че настарото табло липсваха крушки да АВS ASR и тази червената с удивителната На ваг ком няма грешки с изкл на АБС не мога да влезна в контролера Проверени са всичси маси куплунзи бушони и пак палим 5-6 минути всичко е добре таблото показва всичко и пак червени лампи оборотомера на 0 и ABS ASR светват на ваг ком няма никакви грешки на в модула на АБС не мога да вляза Реших да пробвам и откачих куплунга на ABS този големия на компа му и паля всичко и супер гася слагам куплунга паля таблото се побърсва а колата работи супер махам го пак всичко е 6 сега се кара с откачен куплунг на АБС и си върви в този филм съм от 28 декември Дали да търся и комп. за ABS или проблема е от бенз. комп. щото стария изгорелия пише че е с ASR а на този които купих не пише но на старото табло липсваха крушки за червена с удивителната ABS ASR иначе и двете табла си работят колата я купихме на сина ми преди коледа и затова не знам историята на интервенциите преди Моля за съвети !!!!!

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Re: А4 проблем с електрониката

Мнениеот megatronS » Нед 17 яну 2016 19:18

Според мен имаш проблем със стопени кабели в сноповете , които дават на късо. Затова трябва да се разкачат големите букси на АБС модула, компютъра и таблото и да се провери за късо между тях. Ако няма такова, тогава може да смениш модула, защото при евентуална повреда в него е възможно да дава на късо определени вериги.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”