Здравейте колеги. Тази вечер ми се появи този неприятен дефект. Свалих веднага предпазителя за DRL, но се оказа че не е от от DRL-то. След това предположих че е от ключа за фарове и габарити, но отново не познах. Забелязах, че осветлението на таблото сега премигва от време на време и не може да се регулира осветеността.
Дано на някой от вас да му се е случвало и да ме насочи.
Благодаря ви предварително.
Пасат Б5 1.8Т AEB, Осветлението на таблото и регистрационния номер светят постоянно
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Пасат Б5 1.8Т AEB, Осветлението на таблото и регистрационния номер светят постоянно
Това при изваден контактен ключ и букса за ключа за фаровете ли се случва? Изключи клемореда зад контактният ключ за проба.
-
- Автомобил: VW Passat B5 1.8T 1998
- Двигател: aeb290887
Re: Пасат Б5 1.8Т AEB, Осветлението на таблото и регистрационния номер светят постоянно
Здравейте. Да точно така извадени са контактния ключ и буксата за ключа на фаровете. Ваг-ком не открива грешка. Тази сутрин видях, че при изваден предпазител 18, който е за дълги десни светлини спира да свети, но не мога да си заключа багажника. Централното без него не работи, а алармата не иска да закл. багажника. Да, клеморедът е добра опция, но пък дъщеря ми се разболя и сега първо на нея ще обърна внимание.
Благодаря ти pas1.8mi, ще проверя клемореда и при първа възможност ще пиша. За този проблем четох и в американския и английския форум за нашите коли. Видях 2 случая, като единия се е саморазрешил със изкл/вкл на захранването за заключването на капачката на резервоара, а другия след много борба няма успех.
Благодаря ти pas1.8mi, ще проверя клемореда и при първа възможност ще пиша. За този проблем четох и в американския и английския форум за нашите коли. Видях 2 случая, като единия се е саморазрешил със изкл/вкл на захранването за заключването на капачката на резервоара, а другия след много борба няма успех.
-
Здравейте колеги! Мишо от сервиза в Герман отстрани проблема ми. Каквото и да кажа за Ники и Мишо ще е малко!
Оказа се, че имам влага под стелката на шофьора, която е нарушила изолацията на снопа кабели, които влизат в комфорт модула и създават тази цветомузика.
Дано моят опит помогне и на други колеги във форума, а аз трябва да открия причината за влагата там, понеже мислех, че съм я отстранил още преди 5 години, когато отрязох стесняването на гумените отводнители.
Лека вечер и благодаря на всички ви!

Дано моят опит помогне и на други колеги във форума, а аз трябва да открия причината за влагата там, понеже мислех, че съм я отстранил още преди 5 години, когато отрязох стесняването на гумените отводнители.
Лека вечер и благодаря на всички ви!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
rossivo -освен от запушени гумени маншони -теч е възможен и от уплътненията под кутията на компа и кутията на възд. ф-р и тампона на жилото за предния капак
Запаси се с туби силикон. По прочетеното някои сменят уплътнителя с такъв от дограма. Аз на сина омазах със силикон и закрепих кутииите. А за жилото на капака го хванах по капки вътре в купето по края ня жилото и ръкохватката.
Запаси се с туби силикон. По прочетеното някои сменят уплътнителя с такъв от дограма. Аз на сина омазах със силикон и закрепих кутииите. А за жилото на капака го хванах по капки вътре в купето по края ня жилото и ръкохватката.
Последна промяна от kris11 на Вто 19 апр 2016 20:30, променено общо 1 път.
-
Здравей kris11,
Ще се опитам още този уикенд да се възползвам от твоя съвет и да проверя въпросните места.
Благодаря ти много.
Приятен ден от мен!
Ще се опитам още този уикенд да се възползвам от твоя съвет и да проверя въпросните места.
Благодаря ти много.
Приятен ден от мен!
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”