Golf MK4 2000 AQY - проблем с ел.системата

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Danilo
Автомобил:
Двигател:

Golf MK4 2000 AQY - проблем с ел.системата

Мнениеот Danilo » Пон 03 окт 2016 12:28

Голфа е бензинов. От няколко месеца имам следните проблеми с ел. системата: при гасене на двигателя за секунди ми спира и касетофона. Много често при шофиране касетофонът се нулира, т.е забива за малко и след това пак тръгва (май го прави, когато превключвам скоростите). Светва ми лампата на ABS – самостоятелно или в комбинация с питанката. Един път ми заби централното – отключих колата, нещо изцъка и плафоните останаха да си светят, дори и при включен двигател. След това централното въобще не искаше да се включи. Не карах колата няколко дни, при което ми падна акумулатора. След зареждането му централното се оправи. Последното изпълнение е, че ми светна Чек енджина. Колата се сдуха за секунди, но след това се оправи.
Какво съм направил: На ВАГ-а ми излизат следните грешки, но те са по-скоро, защото на една автомивка ми счупиха копчето на плафона:
2 Faults Found:
00946 - Interior Light (W)
28-00 - Short to Plus
00953 - Interior Light Time limit
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
Два пъти я гледаха електричари и казаха, че всичко е ОК. Акумулаторът си работи и зарежда, нямам утечки, алтернаторът е ОК и т.н. Накратко, за да хванат проблема трябвало да се счупи тотално, само че тази работа няма да стане точно пред сервиза. Та, ако имате идеи....

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”