Проблем с мотора на дисплея Pioneer AVH X7500BT
- fire146
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFT 1997
Проблем с мотора на дисплея Pioneer AVH X7500BT
Здравейте колеги, наскоро се сдобих с 1DIN Мултимедия Pioneer AVH X7500BT. Проблемът се състои в това, че когато излиза или се прибира дисплея, механизмът, който е отговорен за това сякаш спира и съответно трябва да му се помогне с ръка. Бихте ли ми препоръчали сервиз, който ще може да го оправи и каква би могла да е цената за това. П.П Устройството има опции за регулиране ъгълът на дисплея и той си работи без проблем, явно моторът има проблем само при прибиране и излизане на дисплея.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с мотора на дисплея Pioneer AVH X7500BT
Като човек, който преди мноооого години си имаше закачка с разни кас'тфони (и механиката им), да предположа, че вероятно става дума за механично замърсяване на рейката, дето движи панела в този участък.
Разглабя се, почиства се старателно с парцалче, което не пуска влакна и се смазва с технически вазелин (или поне с такъв от аптеката) !!!
В никакъв случай там не се слага грес на нефтена основа!
Механиките ги правят от полиамид, а полиамида се раздува от гресите.
За момента ще тръгне и бързо-бързо ще му се вземе здравето окончателно
Разбира се, може вече да има някакво износване и за това да задържа и да иска помощ, но лично мен ме съмнява
Разглабя се, почиства се старателно с парцалче, което не пуска влакна и се смазва с технически вазелин (или поне с такъв от аптеката) !!!
В никакъв случай там не се слага грес на нефтена основа!
Механиките ги правят от полиамид, а полиамида се раздува от гресите.
За момента ще тръгне и бързо-бързо ще му се вземе здравето окончателно
Разбира се, може вече да има някакво износване и за това да задържа и да иска помощ, но лично мен ме съмнява

- fire146
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFT 1997
Re: Проблем с мотора на дисплея Pioneer AVH X7500BT
Мерси за информацията, колега. Да те питам, възможно ли е проблема да е с някое от зъбните колела, които отговарят за прибирането и излизането на дисплея?
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”