Здравейте, откакто купих колата преди 2 години, не я отключвам по друг начин освен ръчно. Само за този проблем не ми остана време да оправя. Това си е оригиналното дистанционно :
https://imgur.com/7AJadry
https://imgur.com/4ph3PV7
Проблемът е че слагам нова батерия, отключвам си колата от дистанционното в продължение на максимум 2 седмици и постепенно започва от 10 пъти един да не се отключи. Тогава трябва ръчно да отключа. После започва от 5 пъти 6 пъти един път да не се отключи, докато накрая вече не трябва да си я отключвам от вратата директно. Меря волтажа на батерия с мултиметър - пълен гроб. Казаха ми че сигуно имам утечка в дистанционното, но от къде ще идва тя? Копчетата са си фиксирани, не задържат. Почистих платката да не е окислила нещо, но резултат няма. От къде ще идва тази консумация? Да не би да слагам грешния номер батерия. Слагам VARTA CR 2025.
Проблем с дистанционно Audi A6 C5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с дистанционно Audi A6 C5
Кофти батерия? Ако се съмняваш за проблем в дистанционното такива ключове има за 20 тина лв. Мисля че CR2032 е точната батерия за теб, при мен са 2X 3V (CR1620) само че аз не съм с А6.
Последна промяна от evg_eni на Пон 19 авг 2019 18:52, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Старата батерия беше PANASONIC. После две варти слагам и пак умират за две седмици. Казаха ми че си имала специфичен номер батерията. Как да разбера какъв № трябва да е? А за дистанционното ми искат над 100 лв. за да го клонират в София. Не ми е проблем да си направя второ, но искам да разбера какво му има на това. Как така два интеграла и три резистора ще правят утечка? За автомобил разбирам, ама за това дистанционно...
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Занеси платката на дистанционното някъде в тв сервиз, да разпоят чипа, да измият платката със спирт и да презапоят чипа. Това говори за късо съединение, което се получава главно от окис под смд чипа за управление. Без да се свали и измие под него не става.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”