Прочетох доста теми със стотици мнения, но понеже вече сме 2020г., а масовите теми с адекватни мнения които намерих бяха от преди 5-10 години реших да отворя нова тема, като се надявам някой да даде адекватна актуална информация в сегашно време.
От 6-7 месеца притежавам Пасат Б6, Би ксенон - адаптивни фарове и тн. и тн. - Фен съм на Лед осветление и Фарове.
От няколко дни реших да се поровя и имам огромно желание да подменя осветлението в купето и задния номер на пасата със съвременни ЛЕД диоди, но мненията които срещнах бяха или за различни автомобили от моя или доста противоречиви.
Вчера взех 2 крушки от продълговатите да пробвам да сменя тези на задната табела, но при смяната и на 2-те крушки на таблото светва грешката за изгоряла лампа а на номера нищо не свети, върнах старите и всичко се оправи. Четох че тези на номера са малко по-специални (със съпротивление) от тези в купето по плафоните но не разбрах какви точно да търся по магазините. Мненията по форума са наистина разнопосочни и за различни модели коли.
И тук ми идват въпросите:
- Какъв модел (тип) ЛЕД крушки да търся в магазините за задния номера?
- Има ли смисъл да сменям крушките в плафоните, защото прочетох мнения че в последствие почвали да премигват, някой да светят избирателно, и има риск Комфорт Модула да се се развали, което не знам какво точно означава (предполагам модула в компютъра който управлява осветлението в купето) което не ми допада като вариант.

- За осветлението на вратите и при педалите също ли важи правилото за крушки със съпротивление или може по-обикновен ЛЕД да се сложи?
п.с. Имам приятел с Ауди А4 - 2008г. който смени всичко в купето с евтини китайски ЛЕД и ме посъветва че за интериора няма никакво значение какви ще сложа, но все пак бих чул и друго мнение, особено на човек с Пасат като моя.
Наистина се надявам на адекватни менения предвид колко се развиха ЛЕД технологиите 2020г.
Благодаря предварително.