Зравейте на всички
Та понеже само аз си нямам подобна пусната тема (вече е факт ) реших да си пусна една .
Още в далечната 2004 година в главата ми от както съм собственик на колата ми се въртят мисли как би трябвало да изглежда и какво искам да променя по нея за да ми харесва . Да си кажа честно исках продавача да ми докара Опел Астра , но след като видях Голфа се влюбих в него .
Двигателя ми беше възможно най-малкия и беше загубена кауза да го подсилвам , та реших поне да изглежда добре .
В началото като си платих колата изглеждаше като всеки обикновен Голф 3 (бял) . (снимката е от нета понеже нямам толкова архивни кадри (2004-та година) .
Покарах я известно време и реших , че е време за промяна . По онова време (преди около 4 години) много писах по Tuning.bg , играеше се НФС и от там естествено беше да взема някои идеи Не се гордея с това , но ще ви покажа как изглеждаше колата след първоначалната ми намеса. Първото нещо беше да си затъмня страничните прозорци , понеже така беше модерно . 1 седмица след като си я закупих излетях до Горубляне и си взех следните неща ......
Решетка от SiGi tuning , вежда от него и едни пластмаски (много фешън) , които се слагат на капака . Бели странични мигачи и бели предни мигачи . Решетката и веждата си ги пръснах с един спрей от мр.Бриколаж (бял) и очаквах цвета да е същия , но уви действителността не беше такава , каквато си я представях . , пластмаските реших , че трябва да се открояват на предния капак и си ги шляпнах директно черни (все едно са въздуховоди , но не са) . Ето това беше резултата и много се гордеееееех с творението си
Та кефех си се на "нещото" и всичко беше ОК . Познати ми казваха , че "пластмаските" на капака са грозни , решетката и веждата са друг цвят ама мен си ме кефеше и не обръщах много внимание на чуждото мнение
Порадвах се на "тунингованата ми " бегачка известно време и един прекрасен ден както си отивах на работа претърпях едно леко ПТП с такси . Слизам аз и виждам следното нещо:
Решетката и веждата бяха раздробени . Съсипах се от въпроси , от къде да си намеря части , да купувам ли такива или ще може да се оправят сегашните и т.н. БулИНС платиха и започнах да си търся познат бояджия за да оправи бъркотията . Попаднах на един чичко дето като отидох при него ме попита ." Какво да я правиме колата , както преди или...." На мен естествено ми светнаха очичките и си казах , че сега е момента да си направя капака от ламарина както си искам и без тва ще се боядисва. (признавам си копирах от prj57 ) Попитах чичката дали може да го направи и той каза ДА .
Оставих си колата и след известно време ми се обадиха да отида да си я взема . Ето това се получи ( купих си и една емблемка на KAMEI )
Таааааа отново бях щастлив , че колата ми е цяла . Много ми се искаше да си сменя стоповете и фаровете (понеже е най-лесно , само ги купуваш и махаш старите) . Един ден се чудех какво да правя и запалих до Горубляне , гледах , избирах и си купих възможно най-грозните стопове , които надали някой от вас си е взел или би си взел някога .
От тия дето са изпъкнали и все едно карах Линкълн . Аз пак си се кефих и на тях.
В един прекрасен ден един мой познат ми каза ,че може от
Америка да ми донесе нещо . Веднага се сетих за стопове и фарове , избрах си , и той ми ги донесе . Ето това беше резултата с тях . (Ако се чудите къде е предния нож....откраднат )
И така веднага след това пуснах тука снимки и повечето колеги се изказаха , че джантите са прекалено грозни и малки .
и трябва да ги сменя , видях една обява в Тунинг.бг и запалих за Велико Търново да си взема новите (стари) джанти . Харесах си ги , след гумаджията вече бяха на колата .
Общо взето това беше по външния вид , направих си и някои дребни промени (широк нож , ксенон , радио , хубави колонки , интериор) и колата остана в този си вид , понеже нямах време да се занимавам с нея , не я карах много ( имам си служебна КИА ) (лило знае ) и Голфа си го използвах само за извънградски пътувания .
На скоро си харесах едни огледала и решета и реших да пробвам как ще изглежда колата с тях , купих си ги , много важно уточнение е , че този път ги дадох на бояджия и резултата е налице
Имам много идеи , които ще се осъществят скоро . Заради тези мои идеи и тези неща , които до момента съм сътворил с автомобила
си мисля , че има нещо общо с проект , но на много ранен етап , за много голямо време . Ако решите, че темата не е за тук я заключете , но ще ми е много интересно да чуя мнения на колеги от форума
както за колата, така и за романа, който написах .
Също така тук искам да благодаря на хората , от които съм преписвал , учил , гледал и слушал :
Аlpine , Gas , Diablo666 , LandWarrior , prj57 , iliev777 , Tyan , L&R и още много знайни и незнайни форумци .
Тази кола си я правя , за да ми доставя удовоствие докато я шофирам . Наистина не разбирам хора , които влагат огромно време и финанси за колата си и след това я продават за смешна цена .
Решил съм тази да си е моя докато може да крета или в най-лошия случай , ако е в някой друг пак да е около мен , тоест в семейството .
ППП
Радвам се , ако някой е изтърпял да изчете цялото това послание ,
защото това означава , че съм го заинтригувал поне малко
Очаквам мненията Ви Поздрави
Освежаването на Бял Голф III :>
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Освежаването на Бял Голф III :>
Последна промяна от Exell на Чет 23 окт 2008 17:46, променено общо 1 път.