С разкрасяването мисля,че ще се оправя сам - в смисъл,че повечето компоненти се намират - фарове,решетка,халогени и мигачи, и т.н. Най-вероятно повчето (ако не и всички) елементи ще са на FK Automotive и ще се отнеса към Heed Auto за доставка.
Обаче ще имам нужда от доста съвети по втората точка - как да поизцедя още малко от двигателя (пъргавина,мощност,ускорение). Наистина бих помолил да ми се спестят мнения от типа "Продай си твоята,добави и си купи ABF!" - в случая нямат значение разходите отнесени към резултата. Просто си харесвам колата и не искам за момента друга или да сменям двигател. Хората са казали,че кеф цена няма и май са прави.
Колата е тази от гаража - с двигател ADY, 2.0,115 катъра. След като се порових и почетох доста из раздела,за начало се спрях на следните операции - премахване на катализатора,поставяне на "спортен" въздушен филтър и подмяна на оригиналния софтуер на автомобила - т.нар. "чип-тунинг". Дотук нещата са прости - филтър смята да си закупя отново от Heed Auto ( предлагаха JR),за чип си мисля,че ще ми помогне съфорумника ни Brezel,остана да попитам какво мислите по въпроса за катализатора - да бъде ли заменен с резонансно (или резонаторно?) гърне или просто с тръба? Ще почне ли прекалено да бучи ако е само тръба?
И по-натам - мислех си за подмяна на гърнета и генерация,изпускателен колектор? В една съседна тема се дискутираше направата на такъв,но си мисля,че аз ще предпочета готов. Останах с впечатлението,че ако е 4-2-1 ще осигури повече ефект из целия оборотен диапазон,за разлика от 4-1 (повече ефект,но само във високите обороти) ?
Не се смейте много,абсолютен дилетант съм и може да говоря и питам за глупости на моменти (ако ли не и през цялото време

Какви други операции и подобрения бихте препоръчали относно двигателя? Като резултат не търся самолет,просто малко повече от момента.

Бих помоли евентуално за някакво ориентировка относно цените на предлаганите модификации,както и къде в София някой ще се навие да ми помогне (срещу съответното заплащане,разбира се) - нямам необходмите познания и условия,за да се справя сам.
Благодаря за евентуалните съвети и напътствия,ще се опитам да информирам своевременно за развитието по темата!