:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

проблем с печката vw sharan afn

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Re: проблем с печката vw sharan afn

Мнениеот maimo » Вто 09 фев 2010 18:59

колега това с пушенето при по влажно време и студен е нормално и моята така си пуши.важното е да работи :D

Потребителски аватар
valkom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valkom » Сря 17 фев 2010 0:04

Моята печка тази зима също не искаше да пали и по точно палеше, но след около две минути гаснеше (това е при положение, че двигателя на колата не е запален). Но това го отдавам на изтощения ми акумулатор-може би нещо следи напрежението на акумулатора и ако то падне под някаква стойност, печката се изключва. Пробвай следното-първо запали двигателя и веднага след това запали печката. При мен този експеримент се оказа успешен. Вчера си заредих акумулатора, но още не съм пробвал да запаля печката при изгасен двигател.

byzano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byzano » Чет 18 фев 2010 7:40

при изгасен двигател няма да работи защото прегрява , работи само когато колата работи

Потребителски аватар
valkom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valkom » Съб 20 фев 2010 20:51

byzano, аз съм с климатик и печката ми има отделни бутони за управление. Мога да си я нагласям кога да се пуска - има часовник за това. Идеята е да се пусне сама, примерно половин час преди да се кача в колата - така се загрява двигателя и купето. Идеята е когато се качиш в колата да ти е топло и да запалиш вече подгрят двигател. Електрониката на печката е направена така, че тя да работи максимум 60 минути и след това да се изключи сама. Естествено ти можеш да я изключиш и по рано. Е, поне така е при моя модел печка - в документите пише, че е Eberspacher (на контролера за управление има един малък дисплей, а под него-два бутона).

byzano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byzano » Съб 20 фев 2010 21:17

може не споря

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”