Някой знае ли, дали предната долна решетка от Cross Touran/R-Line става за Touran?
(тази с металната лайстна отдолу под номера)
Визуално изглеждат еднакви. Питах вчера в сервиза, но оттам не могат да ми кажат със сигурност дали става или не. Ще бъде експеримет и за тях и за мен. Търся в "чужди" форуми, но и там не намирам отговор. От друга страна съм виждал много снимки със сменени решетки. Въпросът се отнася и до двете странични решетки при фаровете за мъгла.
Ако някой има тази информация, моля да я сподели.

Touran - предна решетка от Cross Touran?
- ch2mod
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Touran - предна решетка от Cross Touran?
колега невъзможни неща няма
има трудни и лесни
има трудни и лесни
Да бе, така е :)
Значи конкретизирам - питам за лесния начин.
Иначе, с чук и клещи сигурно ще има много желаещи. Едно време така ми монтираха касетофона в "тройния стоп". Тясно беше мястото и пречеше една стърчаща пластмаса от чисто новия Pioneer - щрак с клещите и готово..
Та за лесния питам.
Значи конкретизирам - питам за лесния начин.
Иначе, с чук и клещи сигурно ще има много желаещи. Едно време така ми монтираха касетофона в "тройния стоп". Тясно беше мястото и пречеше една стърчаща пластмаса от чисто новия Pioneer - щрак с клещите и готово..
Та за лесния питам.
- ch2mod
- Автомобил:
- Двигател:
ами лесния е да намериш въпросната решетка и ако е същата сменяш и караш
трудния е ако не става но държиш да караш с такава решетка - преправяне, напасване и т.н.
трудния е ако не става но държиш да караш с такава решетка - преправяне, напасване и т.н.
- ch2mod
- Автомобил:
- Двигател:
какво стана с решетката колега намери ли, стана ли,
пишете бе хора може да е полезна и за други тази информация
пишете бе хора може да е полезна и за други тази информация
След близо 1 година отлагане и с цената на около 600 лева - най-накрая я смених.
Лично аз съм много доволен от резултата! :)
Прилагам снимки от днес, а ако има интерес ще дам информация за необходимите части.
Преди & След:

Лично аз съм много доволен от резултата! :)
Прилагам снимки от днес, а ако има интерес ще дам информация за необходимите части.
Преди & След:

Ако не те затруднява, сподели как си го постигнал. Преди не ми се виждаше толкова голяма разликата, но сега чак ме дразни, че са го направили така "недовършено".
И мен ме дразни, че трябваше да давам пари за нещо, с което иначе, фабрично се продават Cross Touran и Touran R-Line, но пък стана доста по-добре :)
Трябват общо 5 елемента:
- средната решетка (под номера);
- 2 елемента за левия и 2 за десния халоген. Единия се слага отдолу, идва грундиран и ти го боядисват с цвета на колата. Другия, черния - върху него.
Важно е да знаеш коя година ти е колата, защото след 2009 има лека промяна в отворите на халогените (това засяга и решетките) - преди 2009 са кръгли, след 2009 са елипси (моя е декември 2008, но го водят 2009). Цялата работа струваше около 600 лева (части + труд) в Порше София Изток. Година-две по-рано частите струваха около 3 пъти по-малко, но от много чакане така се получи, а и се бях навил вече, така че...
Тук ( http://www.touranpassion.com/forum/topic5823.html ) можеш да видиш доста по темата. На френски е, но важната информация се разбира. Хората си ги правят с кеф :)
Трябват общо 5 елемента:
- средната решетка (под номера);
- 2 елемента за левия и 2 за десния халоген. Единия се слага отдолу, идва грундиран и ти го боядисват с цвета на колата. Другия, черния - върху него.
Важно е да знаеш коя година ти е колата, защото след 2009 има лека промяна в отворите на халогените (това засяга и решетките) - преди 2009 са кръгли, след 2009 са елипси (моя е декември 2008, но го водят 2009). Цялата работа струваше около 600 лева (части + труд) в Порше София Изток. Година-две по-рано частите струваха около 3 пъти по-малко, но от много чакане така се получи, а и се бях навил вече, така че...
Тук ( http://www.touranpassion.com/forum/topic5823.html ) можеш да видиш доста по темата. На френски е, но важната информация се разбира. Хората си ги правят с кеф :)
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”