Здравйте. Значи шарана ми прави следният проблем. При натискане на спирачката започва да тресе на волана предимно. Ходих на майстор и ми казаха, че щом не се усеща на педала значи е някой шарнир или тампон на носача. Смених всичко по предницата което беше разбито или тръгнало да се разбива, но проблема си остана. След това ми казаха,че имам крив спирачен диск. Аз пак послушах съвета на майсторите и отидох и взех нови дискове и накладки,след което ги сменихме и тресенето се оправи. Но като си тръгнах забелязах,че нещо скърца и не е както хората.Върнах се в сервиза махнахме джантата с гумата и като оставихме колата на трупче и я запалихме видях, че диска мята и задържа в накладките (даже леко мести целия спирачен апарат). Прословутите майстори пак изразиха мнение ,че ми е била пък крива главината ама сега не купих нова главина ами я свалих и отидох на стругар, който ми каза че главина е права(има 5 стотни отклонение което мисля че не е много).Та вапроса ми е от какво може да се получи това мятане на диска.
Благодаря предварително за отговорите.
Нещо криво по предницата на шаран ?
- milenchouuu
- Автомобил:
- Двигател:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Нещо криво по предницата на шаран ?
Или новият диск е крив боклук или не е монтиран добре. Свали диска и пак при стругаря, ако е добър стругар ще може да го центрова и тогава да го завърти по-силно. Щом главината няма бой. А лагера на главината как е?
Имам 1 правило : проверявай или /се съмнявай / в това , мкоето си сменял / пипал, ремонтирал/ последно И това правило се е доказало многократно. Като знам какви боклуци продават за резервни части нищо чудно "новия " диск да е по-зле от стария
Обаче се сетих и за нещо друго - може да имаш блокирал спирачен цилиндър и затова накладките да не се изблъскват от диска при развъртане и да не трият в него.
Имам 1 правило : проверявай или /се съмнявай / в това , мкоето си сменял / пипал, ремонтирал/ последно И това правило се е доказало многократно. Като знам какви боклуци продават за резервни части нищо чудно "новия " диск да е по-зле от стария

Обаче се сетих и за нещо друго - може да имаш блокирал спирачен цилиндър и затова накладките да не се изблъскват от диска при развъртане и да не трият в него.
- Pesho-syncro
- Автомобил: Audi S4 Supercharged
- Двигател: BBK-2004
Ако главината не е изчистена хубаво от ръжда по нея (там където ляга диска), а направо се монтира диска, той може да не ляга равномерно и заради това да бие аксиално.
- milenchouuu
- Автомобил:
- Двигател:
Ами дисковете съм ги взел от евро-07. След като занесох диска на стругар той ми каза че е крив с десета и половина от милиметъра, Но незнам дали това е проблема. Все пак това е много малко отклонение. Утре ще изчистя хубаво главината слагам нов лагер и нов диск и ще пиша какво е станало.
А да попитам може ли проблема да е в полуоската или каретата.
Мерси за отговорите.
А да попитам може ли проблема да е в полуоската или каретата.
Мерси за отговорите.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Съжалявам - да беше започнал с това откъде си взел дисковете . Писал съм нееднократно за супер високото качество на частите от Евро 07. Утре да няма темна защо не спира /или защо има много голям спирачен път/
- milenchouuu
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се, че проблема не е в дисковете.Смених глажината с шенкела и биенето спря.Значи възможностите са две,или шенкела е бил крив или стругаря не ми е замерил главината като хората и тя е била крива.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”